2019-11-19 20:36:43
Φωτογραφία για Να αναγνωριστεί ως ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ η ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ Ξηρομέρου ζητά η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
              Ενόψει της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου στις 21.11.2019 για την ανακήρυξη των χωριών Αγράμπελα, Μαχαιρά, Πρόδρομος και Χρυσοβίτσα ως μαρτυρικά χωριά σύμφωνα με τον Νόμο 2503/1997 άρθρο 18 παράγραφος 5, σας παραθέτουμε την απόφαση του Τοπικού συμβουλίου Κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου με την οποία ζητά να αναγνωριστεί ως μαρτυρικό χωριό η Χρυσοβίτσα. 

               Να μπει στη λίστα των Μαρτυρικών Χωριών, διεκδικεί η Χρυσοβίτσα. Ζητάνε τη δικαίωση της μνήμης 6 θυμάτων και την σχεδόν ολική καταστροφή του χωριού, απο τους Ιταλούς κατακτητές. Οι εκτελέσεις και η πυρπόληση των σπιτιών έγιναν ως αντίποινα για την μάχη της Τσαπουρνιάς στις 8  Μαΐου  1943, όταν ο ΕΛΑΣ έστησε ενέδρα σε μια ιταλική φάλαγγα την ονομαζόμενη «πόστα» και ηταν πρώτη πράξη Αντίστασης και μάλιστα νικηφόρα στην Αιτωλοακαρνανία. 

             Ο Πρόεδρος του χωριού Γιάννης Χρόνης και το τοπικό συμβούλιο, πήραν απόφαση, η οποία θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου και απο εκεί θα αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, ευελπιστώντας να επιτευχθεί ο στόχος και να δικαιωθεί η μνήμη των εκτελεσθέντων Χρυσοβιτσάνων. Η αναγνώριση του χωριού ως Μαρτυρικό αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων του χωριού............ 

Δείτε την απόφαση Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έως 20% οι e-δαπάνες για το 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έως 20% οι e-δαπάνες για το 2019
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ