2019-11-22 11:08:40
Φωτογραφία για Μετάταξη Αξιωματικών ΠΑ στο Σώμα Ε-Π: Πως θα καλυφθούν οι κενές θέσεις (ΕΓΓΡΑΦΟ)
ΕΡΩΤΗΣΗ (2001/19-11-2019) του Βουλευτή Ν. Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

ΘΕΜΑ: Με ποιον τρόπο θα καλύψει η Πολεμική Αεροπορία τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεων του Σώματος Έρευνας - Πληροφορικής της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με την προκήρυξη Φ.414/ΑΔ.3341/Σ.687/Εγκ. Δγη43/ΓΕΑ/Β1/2α/27.3.2017:

προκηρύχθηκαν 109 θέσεις αξιωματικών του Σώματος Έρευνας - Πληροφορικής της Πολεμικής Αεροπορίας προερχόμενων από ΑΣΕΙ ή διαγωνισμό. Ωστόσο ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός θέσεων δεν πληρώθηκε, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τις συγκεκριμένες κατηγορίες Αξιωματικών, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα.

Για τη θεραπεία αυτής της κατάστασης η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εισηγήθηκε διάταξη που εντάχθηκε ως παράγραφος 6 του άρθρου 10 του ν.4609/2019 για ξεχωριστή κατηγορία μετατάξεων, πλέον της ισχύουσας για μετατάξεις Υπαξιωματικών στο Σώμα των Αξιωματικών στον βαθμό του Ανθυποσμηναγού, που προβλέπει την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Σώματος Έρευνας-Πληροφορικής (Ε-Π) της ΠΑ, με αξιωματικούς του σώματος Τεχνικής Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικότητα Έρευνας Πληροφορικής (Ε-Π), που είναι απόφοιτοι Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ)
. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση των ως άνω νόμου, με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούνται υπηρεσιακές ανάγκες του Σώματος Ε-Π, το οποίο καλείται να ανταπεξέλθει σε αυξανόμενο αριθμό απαιτήσεων και προκλήσεων και παράλληλα αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό της ΠΑ, το οποίο επιθυμεί να συνεχίσει την υπηρεσιακή του σταδιοδρομία στο Σώμα Ε-Π.

Για όλα τα παραπάνω Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

1) Προτίθεστε να επισπεύσετε την προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων μέσω της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Πολεμικής Αεροπορίας όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 10 του ν.4609/2019;

2) Με ποιόν τρόπο σκοπεύετε να καλύψετε άμεσα και αποτελεσματικά τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεων που δεν πληρώθηκαν με την αρχική διαδικασία στελέχωσης του Σώματος Έρευνας Πληροφορικής και δεν δύναται να πληρωθούν από τη διαδικασία μετατάξεων μονίμων Υπαξιωματικών, διατηρώντας και ενισχύοντας την επιχειρησιακή του ικανότητα;

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ:
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ