2019-11-22 19:04:10
Φωτογραφία για Γιατί επισκέφθηκε τους αμφίβιους καταδρομείς ο Αρχηγός ΓΕΣ (ΦΩΤΟ)
Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Ο Αρχηγός συνοδευόταν και από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικού και Νήσων

ul { list-style: none outside none; padding-left: 0; margin-bottom:0; } li { display: block; float: left; margin-right: 6px; cursor:pointer; } img { display: block; height: auto; max-width: 100%; }

Είναι γνωστό ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς επισκέφθηκε προχθές επιτηρητικά φυλάκια στη Σάμο και στην Ικαρία, στο πλαίσιο περιοδείας του σε μονάδες της ζώνης ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ), που φέρει την τιμητική ονομασία «Μυκάλη» από τα ομώνυμα στενά που χωρίζουν τη Σάμο από τις έναντι αυτής Μικρασιατικές ακτές.

Ο Αρχηγός, ο οποίος συνοδευόταν και από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο, επισκέφθηκε τόσο το 4 ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (4ο ΕΤΕΘ) και τους Αμφίβιους Καταδρομείς, οι οποίοι υπηρετούν σε αυτό, όσο και το προσωπικό του 79ου Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής (79 ΤΜΧΕΘ), όπου συνομίλησε με τους χειριστές ταχυπλόων σκαφών.


Γιατί αυτή η – ας μας επιτραπεί – η λέξη «επιλεκτική» επιλογή του Αρχηγού για τις προαναφερθείσες δύο μονάδες και το προσωπικό τους; Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η απάντηση είναι «απλή», όσο μπορεί να χαρακτηρίζεται «απλή» μία κατάσταση που αφορά στρατιωτικές μονάδες, όσο και επιχειρησιακή και σχετίζεται με το «μεταναστευτικό πρόβλημα», όπως ευσχήμως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται η εξ ανατολών εισβολή ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών/ προσφυγικών ροών.

Πιο συγκεκριμένα. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών για την ανάσχεση του κύματος των μεταναστευτικών ροών, εδώ και μερικούς μήνες, από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει ληφθεί μία στρατηγική απόφαση για τη μεγαλύτερη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην προσπάθεια αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν στα μεγάλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, την προσπάθεια των πλωτών και των πληρωμάτων τους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) που περιπολούν αδιάκοπα ημέρα και νύχτα στις περιοχές ευθύνης τους το κάθε σκάφος, έχουν ενισχύσει και τα πλωτά μέσα (φουσκωτές λέμβοι τύπου «Ζόντιακ» και παρόμοιες) τόσο των Αμφίβιων Καταδρομέων, όσο και των ταγμάτων Μηχανικού του κάθε σχηματισμού.

Σε κάθε σκάφος επιβαίνει το πλήρωμά του μαζί με ένα στέλεχος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ που εκτελεί τα καθήκοντα του «Τακτικού Συντονιστή» (TACCO) και είναι σε επικοινωνία με το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Σώματος, που έχει και τη γενικότερη τακτική εικόνα της καταστάσεως τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικότερο επίπεδο.

Επομένως, η νέα αυτή αποστολή του προσωπικού των Αμφίβιων Καταδρομών και του Μηχανικού είναι υψηλής σημασίας, παρά τις εγγενείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την παλαιότητα του υλικού τους και τη συνεχή εμπλοκή τους και καταπόνηση, με όλες τις παρενέργειες που προκαλούνται, και περιοριζόμαστε λόγω της φύσεως και της ευαισθησίας του θέματος από πλευράς ασφαλείας, στα γενικά!

Συμπερασματικώς, η επίσκεψη του Α/ΓΕΣ στις συγκεκριμένες, προαναφερθείσες, μονάδες της 79ης ΑΔΤΕ ήταν απολύτως στοχευμένη και με απολύτως συγκεκριμένο σκοπό. Το μεταναστευτικό και την καλύτερη συμβολή του Στρατού Ξηράς στην αντιμετώπισή του.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ