2019-11-25 21:46:24
Φωτογραφία για Ιωάννης Μαρτίνος: «Ο ελληνικός στόλος να αποτελέσει ένα παγκόσμιο ψηφιακό εργαστήριο»
Τα σχέδια του διευθύνοντος συμβούλου της Signal Group για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη ναυτιλία

Στην εποχή της τεχνολογίας που κινείται με ξέφρενους ρυθμούς η ελληνική ναυτιλία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο που την βοηθάει να διατηρεί τα ηνία της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας. Παιδιά μεγάλων Ελλήνων εφοπλιστών ασχολούνται με τον κλάδο και θεωρούνται πρωτοπόροι.

Τρανό παράδειγμα ο Ιωάννης Μαρτίνος γιος του Ντίνου Μαρτίνου, ο οποίος επί δύο συνεχόμενες χρονιές βραβεύτηκε από τη Lloyd’s List ως νέος επιχειρηματίας την πρώτη ενώ πέρυσι πήρε το Βραβείο «Lloyd’s List Intelligence Big Data Award» για την εταιρεία του The Signal Group στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος.

«Η ελληνική ναυτιλία μας έχει κάνει υπερήφανους εδώ και πολλά χρόνια και επιθυμούμε ο ελληνικός στόλος να αποτελέσει ένα παγκόσμιο ψηφιακό εργαστήριο. Θέλουμε να τεθούμε επικεφαλής στον ψηφιακό μετασχηματισμό», ανέφερε στη διάρκεια της εκδήλωσης για την ασφαλή πλοήγηση σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές και για τη μετατροπή της αβεβαιότητας σε επιτυχία που διοργάνωσε η Boston Consulting Group, στο Ίδρυμα Νιάρχου.


Μιλώντας για τον εταιρεία του, την οποία ίδρυσε το 2014 ο Ιωάννης Μαρτίνος επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία:

«Με τη Signal Ocean προσδοκούμε να δώσουμε σε έναν παραδοσιακό κλάδο -όπως είναι η ναυτιλία- τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία του 21ου αιώνα προσφέροντας μια πλατφόρμα που μπορεί να ωφελήσει όλους τους συμμετέχοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ταυτόχρονα όμως έχουμε ήδη καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό, να δημιουργήσουμε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη start up που προσελκύει τους νέους στη ναυτιλία» για να προσθέσει: «Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: πρώτον, προσφέρουμε ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας σε ειδικότητες που δεν είχαν παραδοσιακά σχέση με τη ναυτιλία όπως, οι προγραμματιστές ή οι αναλυτές δεδομένων και δεύτερον, μέσω της πλατφόρμας μας μειώνεται ο χρόνος ένταξης των νέων σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τη ναύλωση πλοίων».

Ο Ιωάννης Μαρτίνος σπούδασε μηχανολόγος ενώ πήρε πτυχία και στην αεροδιαστημική μηχανική απόφοιτος του ΜΙΤ και του Tafts.

Στο ξεκίνημά του εργάστηκε μαζί με τον αδελφό του Νικόλα, ως διευθύνων σύμβουλος στην οικογενειακή επιχείρηση, τη Thenamaris. Είναι από τους εφοπλιστές που ξεχωρίζουν για τις καινοτόμες ιδέες τους. Η Signal Maritime εξελίχθηκε σε ηγέτιδα της καινοτομίας σε θέματα ανάπτυξης και εφαρμογής σύγχρονων δεδομένων ενώ δημιούργησε μια πρωτοποριακή εφαρμογή (app) για τη ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ