2019-11-25 23:36:52
Φωτογραφία για Κατάρρευση Λαογραφικού Μουσείου ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ:  Έγκλημα και τιμωρία
      Παρέμβαση της Εταιρείας Φίλων των μνημείων της Παλαιομάνινας για την εγκληματική αδιαφορία επισκευής σημαντικών  τμημάτων (οροφή, παράθυρα και άλλα) του εμβληματικού παραδοσιακού σχολικού κτιρίου που πρόσφατα έγινε Λαογραφικό Μουσείο.

           Με ανακοίνωσή της που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας Κώστα Κουτουβέλη και τον Γενικό γραμματέα Δημήτρη Πούλιο, καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία επισκευής της οροφής, παράθυρων και άλλων σημαντικών τμημάτων του εμβληματικού παραδοσιακού κτιρίου «Συγγρού», το οποίο χρησιμοποιούνταν ως Δημοτικό Σχολείο επί πολλές δεκαετίες και πριν από μερικά χρόνια ως Γυμνάσιο και που τελικά έκλεισε ελλείψει… μαθητών. 

      Πριν από μερικούς μήνες, με πρωτοβουλία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου το κτίριο αυτό μετετράπη σε Λαογραφικό Μουσείο, όπου μεταφέρθηκε όλο το πλούσιο λαογραφικό υλικό που είχε αποκτήσει η Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας με μεγάλο κόπο, κόστος και προσφορές συγχωριανών. Η ανακοίνωση αυτή έχει ως εξής:


          «Όταν βλέπεις ένα κτίριο να καταρρέει, σίγουρα είναι του ελληνικού κράτους ή της εκκλησίας. Και η Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας στην προσπάθειά της να μην επιβεβαιωθεί η εύστοχη αυτή διαπίστωση έσπευδε από την αρχή της ίδρυσής της, να στηρίζει οικονομικά πρωτοβουλίες που είχαν ως σκοπό την έγκαιρη επισκευή τέτοιων κτιρίων ή άλλες δραστηριότητες. 

      Ενδεικτικά  αναφέρουμε την οικονομική στήριξη της επισκευής της σάπιας ξύλινης οροφής του ιερού Ναού των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του χωριού, την ολοσχερή ανακαίνιση του παλιού τυροκομείου με δαπάνη πάνω από 35.000 ευρώ, την αγορά και ανακαίνιση του ερειπωμένου «Μύλου Λάπα», την οικονομική ενίσχυση του πολιτιστικού Συλλόγου «Σαυρία» και της ποδοσφαιρικής ομάδας «Φλόγα». Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ