2019-11-26 14:37:25
Φωτογραφία για «Guardian» για κακοκαιρία: Βιβλική καταστροφή σε Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία σε Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία

«Βιβλική καταστροφή σε Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία» είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» σε άρθρο που αναφέρεται τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν το Σαββατοκύριακο τις τρεις χώρες.

«Εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους καθώς σφοδρές καταιγίδες σάρωσαν τμήματα της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του διημέρου προκαλώντας καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις».

«Τα ελληνικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για "βιβλική καταστροφή" σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ η κατάρρευση της γέφυρας στη βόρεια Ιταλία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα κι έφερε στη μνήμη των Ιταλών την σφοδρή καταιγίδα που είχε πλήξει τον Αύγουστο του 2018 σκοτώνοντας 43 ανθρώπους», αναφέρει ο «Guardian».

Στη Γαλλία, οι πλημμύρες στην Κυανή Ακτή στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους ενώ δύο άτομα αγνοούνται.


Η γαλλική μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι σε λιγότερο από 48 ώρες έπεσε βροχή τριών μηνών.

Χθες οι αρχές κήρυξαν σε πορτοκαλί συναγερμό τις περιοχές Var και Alpes-Maritimes και 4.500 νοικοκυριά εξακολουθούσαν να είναι βυθισμένα στο σκοτάδι.

Από την πλευρά του, ο Ζαν Πιερ Αμό από την Μετεωρολογική Υπηρεσία «Météo France» δήλωσε ότι οι καταιγίδες και οι πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα δεν οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

«To φαινόμενο αυτό λέγεται cévenols (από την περιοχή Σεβέν της Γαλλίας που πλήττεται κυρίως την εποχή αυτή) ή Mediterraneans» και εμφανίζεται τρεις με έξι φορές το χρόνο.

Συνήθως αρχίζει τον Σεπτέμβριο όταν η Μεσόγειος είναι ζεστή κι όταν υπάρχει ζεστός αέρας στο νότο. Αυτό συμβαίνει συνήθως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αλλά μερικές φορές βρίσκουμε αυτές τις συνθήκες τον Νοέμβριο. Δεν συνδέεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Φωτογραφίες από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Γαλλία

Στην Ελλάδα, δύο άντρες έχασαν την ζωή τους στο Αντίρριο, σχολιάζει το δημοσίευμα και προσθέτει:

Σύμφωνα με τις αρχές, μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες ζημιές στην Κινέτα, όπου ξεριζωμένα δέντρα και βράχοι από τους γύρω λόφους διέκοψαν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Τη Δευτέρα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν άλλους δύο θανάτους στη Ρόδο.

Δείτε φωτογραφίες από τις καστροφές που άφησε πίσω η κακακαιρία στην Κινέτα

Στην Ιταλία, μια γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητό της στα βόρεια της χώρας. Υπήρξαν πλημμύρες στο Τορίνο. Επιπλέον, η Βενετία, η οποία έχει υποστεί επαναλαμβανόμενες πλημμύρες τις τελευταίες εβδομάδες, επλήγη από νέα κύμα κακοκαιρίας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είχε διαθέσει 11 δισεκατομμύρια ευρώ με στόχο την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Φωτογραφίες από την πλημμυρισμένη Βενετία
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπήκε χρήμα στον Alpha!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπήκε χρήμα στον Alpha!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ