2019-11-27 09:34:14
Φωτογραφία για Με δυο καταδίκες ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ
Συντάκτης: Virus

Νέα αποκάλυψη για μια ακόμη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του νέου διοικητή του ΠΑΓΝΗ, έρχεται να «φουντώσει» τις αντιδράσεις για τα κριτήρια επιλογής του από την ηγεσία του Υπουργείου.

Διαβάστε επίσης: Απογοήτευση και θλίψη για τις επιλογές διοικητών

Εκτός από την σε βάρος του απόφαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών κατά συγχώνευση για έκθεση σε κίνδυνο τριών ασθενών πριν 6 χρόνια, αποκαλύπτεται η πρωτόδικη καταδίκη, που εκδόθηκε πριν από έξι μήνες για βαριά σωματική βλάβη 30χρονου ασθενούς.

Μάλιστα, ο νέος διοικητής τιμωρήθηκε σε φυλάκιση 24 μηνών για τον ασθενή που χειρούργησε πριν από τέσσερα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του αστικού δικαστηρίου, κατά το οποίο ο ασθενής ζητά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου αποζημίωση 1,3 εκ, ευρώ.


Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο ασθενής κερδίσει την αγωγή, το ΠΑΓΝΗ θα πρέπει να καταβάλει την αποζημίωση που θα επιδικαστεί.

Το άκρον άωτον είναι ότι εκκρεμεί ΕΔΕ για το περιστατικό, την οποία θα πρέπει να διενεργήσει ο νέος διοικητής για τον εαυτό του!

Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, ο νυν διοικητής του ΠΑΓΝΗ κατά τη διάρκεια της εγχείρησης του καταγγέλλοντος για την αφαίρεση κίστης, πριν από τέσσερα χρόνια, «έκοψε» κατά λάθος την ανώνυμη φλέβα.

Αποτέλεσμα είχε να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του ασθενούς και να αντιμετωπίσει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Επιπρόσθετα, ο 30χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, νοσηλεύθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα για να μπορέσει να περπατήσει έστω και με μεγάλη δυσκολία.

Σε ότι αφορά την πρώτη καταδικαστική απόφαση για έκθεση σε κίνδυνο τριών ασθενών, ο τότε διευθυντής κλινικής και σήμερα διοικητής του ΠΑΓΝΗ αθωώθηκε στη δευτεροβάθμια δίκη στο εφετείο. Όπως έγινε γνωστό η αθώωση επήλθε με βάση την αλλαγή στάση των μαρτύρων κατηγορίας.

Πηγή: https://www.inotos.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ