2019-11-27 14:02:38
Φωτογραφία για Στο στόχαστρο αναρχικής ομάδας η νατοϊκή δύναμη που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη
Σε ανάρτησή της η ομάδα «Οργάνωση Αναρχική Δράση» αποκάλυψε εμπρηστικές επιθέσεις στις 14 Νοεμβρίου που δεν είχαν γίνει γνωστές

Στόχος της ομάδας «Οργάνωση Αναρχική Δράση» έγινε η Νατοϊκή Δύναμη Ταχείας Επέμβασης (NRDC-GR) που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε η ομάδα, σε ανάρτησή της σε ιστότοπο του αναρχικού χώρου, πραγματοποίησε εμπρηστικές επιθέσεις στους στρατώνες του ΝΑΤΟ στις 14 Νοεμβρίου. Οι επιθέσεις δεν είχαν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα από τις ελληνικές ή τις νατοϊκές αρχές.

Σύμφωνα με το κείμενο της ομάδας «Οργάνωση Αναρχική Δράση» η επίθεση έγινε προς υποστήριξη των Κούρδων της Συρίας. «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στους στρατώνες του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στο κτηριακό συγκρότημα του στρατηγείου του ΝΑΤΟ (NRDC-GR, NATO Rapid Deployable Corps Greece) στην συμβολή των οδών Καυταντζόγλου και Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 14ης Νοέμβρη. (...)


Η επίθεσή μας είναι μια ανοιχτή πρόκληση και προειδοποίηση προς την ντόπια έκφραση του ΝΑΤΟ: αν ο ελληνικός στρατός συμμετάσχει ενεργά στον πόλεμο ενάντια στην Κουρδική αντίσταση, αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη για τις απώλειες που θα μετρά στα εγχώρια εδάφη. Δε θα αφήσουμε κανένα έγκλημα αναπάντητο».

Η ίδια οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Europe Direct στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, τις επιθέσεις σε σπίτια οικονομικών, στρατιωτικών και δικαστικών παραγόντων στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Νεάπολης-Σταυρούπολης και στο γραφείο κοινού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2018./πηγή Έθνος
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ