2019-11-27 22:00:12
Φωτογραφία για Ιδού η Ρόδος. Μόνιμη επιτροπή για απόρρητο επικοινωνίας
Αν, είτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε οι πολιτικοί αρχηγοί, εννοούν ότι έχουν έγνοια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και την προστασία τους από υποκλοπές, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό:

Υπάρχει ήδη έτοιμη στη Βουλή νομοθεσία –από το 2017– που προβλέπει και θεσμοθετεί τη σύσταση ανεξάρτητης τριμελούς επιτροπής που θα μπορεί να διενεργεί αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας τακτικούς και έκτακτους ελέγχους σε εγκαταστάσεις, τεχνικό εξοπλισμό, αρχεία, δεδομένα και έγγραφα της ΚΥΠ και της Αστυνομίας κ.τ.λ. και, σε περίπτωση που κρίνει ότι συντρέχει ενδεχόμενη παραβίαση του απορρήτου της επικοινωνίας, θα ενημερώνει τον Γενικό Εισαγγελέα για τις δικές του ενέργειες.

Θα προσθέταμε ότι αυτή η επιτροπή θα πρέπει να δημοσιοποιεί κάθε χρόνο έκθεση για τις καταγγελίες, τις αυτεπάγγελτες έρευνες και τα ευρήματά τους, αλλά και τον αριθμό των «νόμιμων» παρακολουθήσεων που γίνονται και των αποκαλύψεων τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Ας απομονώσουν την πρόβλεψη αυτή από τον νόμο για νομιμοποίηση των υποκλοπών και ας την προωθήσουν άμεσα.

Έτσι, δεν θα μιλούσαμε τώρα για ειδική ανεξάρτητη επιτροπή, που πρέπει να συστήσει ο Γενικός Εισαγγελέας, για το αν έχουμε εμπιστοσύνη ή όχι στις αστυνομικές έρευνες κ.τ.λ. Αλλά θα έχουμε μια μόνιμη λύση ελέγχου και εμπιστοσύνης. Υπάρχει πολιτικός να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία;
Π.Θ.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ