2019-11-28 21:00:05
Φωτογραφία για Ολιγωρία μετά τις πλημμύρες στη Ρόδο καταγγέλλει ο Ν. Σαντορινιός
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Ρόδου μετά τη θεομηνία της 25ης και της 26ης Νοεμβρίου αλλά και στην ολιγωρία της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή τους, αναφέρεται ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όπως τονίζει, στην ερώτησή του, η Ρόδος και οι κάτοικοι της βίωσαν τις αρνητικές συνέπειες μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής και μέχρι τώρα ούτε κυβερνητικό κλιμάκιο έχει επισκεφθεί τη Ρόδο, αλλά ούτε άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών έχουν ανακοινωθεί.

Η ολιγωρία αυτή, όπως σημειώνεται από τον βουλευτή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, όταν το 2017, στις μεγάλες πλημμύρες που η Σύμη βίωσε, ήταν άμεση η ανακοίνωση μιας σειράς πολυπεπίδων μέτρων ανακούφισης με αποκορύφωμα την έκτακτη αποζημίωση, πέραν των όσων ο ορίζει ο νόμος ορίζει, με 5000 ευρώ σε κάθε οικογένεια και 8.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση που επλήγη.


Τα ερωτήματα που θέτει ο Νεκτάριος Σαντορινιός είναι: Αν προτίθεται η κυβέρνηση, έστω και τώρα, μέρες μετά τις πλημμύρες, να λάβει πρωτοβουλίες για την στήριξη των πληγεισών περιοχών και των κατοίκων τους, για το αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός από τα αρμόδια υπουργεία να δοθούν έκτακτες αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης των κατοίκων, όπως στην περίπτωση των πλημμυρών της Σύμης το 2017 και για το αν θα ανακοινώσει το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης χρηματοδοτήσεις για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών που έχουν προκύψει.

«Η Ρόδος και τα νησιά μας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, ούτε να γίνονται επαίτες για τα αυτονόητα. Τώρα είναι η ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει αν νοιάζεται για τα νησιά και αν έχει την ικανότητα, εκτός του να παίζει επικοινωνιακά με τα δικά της ΜΜΕ, να ασκήσει πραγματική διοίκηση και πολιτικές με αποτέλεσμα» προσθέτει.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ