2019-11-28 22:38:08
Φωτογραφία για Τα ονόματα των ''χακί'' συνδικαλιστών που υπηρετούν στο ΣΓ ΥΕΘΑ θα ζητήσει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
Του Ηλία Προύφα

Όλες τις καρτέλες με τα ονόματα των ''χακί'' συνδικαλιστών, των δύο νόμιμων ομοσπονδιών, ΠΟΕΣ και ΠΟΜΕΝΣ, που υπηρετούν στο στρατολογικό του γραφείο, μαθαίνουμε ότι θα ζητήσει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πρόκειται για περίπου 20 ''χακί'' συνδικαλιστές (12-14 περίπου από την ΠΟΜΕΝΣ και 5-6 από την ΠΟΕΣ), τους οποίους ''κληρονόμησε'', από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και δεν ήταν δική του επιλογή.

Όπως ήδη κυκλοφορεί στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ, θα εξεταστούν όλα τα ονόματα με τις συνδικαλιστικές ιδιότητες που κατέχουν,  καθώς και η νομοθεσία, για το τι προβλέπει σχετικά με τον αριθμό των ''χακί'' συνδικαλιστών και μέσω ποιον συνδικαλιστικών ιδιοτήτων, δικαιούνται να υπηρετούν, στο στρατολογικό του γραφείο.

Το βασικό ερώτημα είναι ποιος συνδικαλιστικός νόμος, ορίζει, ότι εκπρόσωποι ''χακί'' ομοσπονδιών, πρέπει να υπηρετούν στο ΣΓ του εκάστοτε υπουργού και όχι στις μονάδες τους, λαμβάνοντας τις συνδικαλιστικές άδειες, όταν απαιτείται. Επίσης ένα άλλο ερώτημα που τίθεται είναι ποια υπουργική απόφαση το ορίζει;


Το θέμα των αεροσκαφών τελείωσε... και πλέον πρόθεση του Υπουργού, ο οποίος είναι και έγκριτος νομικός, είναι να ξεκαθαρίσει το θέμα με τους τοποθετημένους στο γραφείο του ''χακί συνδικαλιστές'' και να επανακαθοριστεί ο αριθμός των υπηρετούντων στο ΣΓ, εφόσον επιβάλλεται να βρίσκονται εκεί, με ίση κατανομή μελών και από τις δύο νόμιμες ομοσπονδίες.

Καθημερινά πάντως πληθαίνουν και τα επώνυμα δημοσιεύματα, όπως και τα ερωτήματα που θέτουν σε δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ,  στρατιωτικοί για το θέμα. 

Χθες σε αναλυτικό της επώνυμο ρεπορτάζ(ΕΔΩ), η συνάδελφος Ιωάννα Ηλιάδη, του armyvoice.gr, , έκανε αναφορά σε μετάθεση συνδικαλίστριας, που ''κόπηκε'' μέσα σε λίγες ημέρες, από το ΣΓ του Υπουργού προς το 251 ΓΝΑ, όπως και σε περίπτωση άλλου συνδικαλιστικού στελέχους και μάλιστα μονογονεϊκής οικογένειας, που έλαβε εσπευσμένα μετάθεση, για την 180 Μ/Κ Β ΧΩΚ, κάνοντας προσφυγή, την οποία απέρριψε ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ήδη ο Διευθυντής του Υπουργού Θανάσης Βάλαρης, είναι άριστος γνώστης του ζητήματος του ''χακί'' συνδικαλισμού και καταβάλει προσπάθειες να το επιλύσει, εάν βέβαια μπορέσει Πάντως το θέμα των ''χακί'' συνδικαλιστών, ήδη έχει περιέλθει και σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου...
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο τραχανάς στη διατροφή μας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο τραχανάς στη διατροφή μας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ