2019-11-29 12:00:40
Φωτογραφία για ΜΕρα 25: Ζητούν Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ!
Τροπολογία για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ κατατέθηκε σήμερα στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜΕρα 25 όπως δήλωσε στον sky ο συντονιστής του κόμματος στα Δωδεκάνησα ο κ. Θανάσης Μπαράκας.

Επεσήμανε δε, πως η τροπολογία κατατεθεί και στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση.

Επιπλέον ο κ. Μπαράκας τόνισε πως θα προσκληθούν όλοι οι φορείς της περιοχής μας για να στηρίξουν την προσπάθεια.

«Θα καταθέσουμε τροπολογία για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Θα κάνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς τους δημάρχους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να στηρίξουν την προσπάθεια. Το θέμα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης. Η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ήταν μια αδικία αλλά και ήττα που υπέστησαν τα νησιά από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ ψηφίστηκε από πέντε κόμματα. Τώρα εφόσον υπάρχει η δυνατότητα με το πολυδιαφημισμένο υπερ πλεόνασμα να γίνει η επαναφορά του ειδικού καθεστώτος», δήλωσε ο κ. Θανάσης Μπαράκας και πρόσθεσε πως δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής με το μεταφορικό ισοδύναμο.


Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η τροπολογία θα κατατεθεί στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ο κ. Μπαράκας απάντησε:

« Σε περίπτωση που στις επιτροπές δεν γίνει δεκτό θα εισέλθει ξανά στην ολομέλεια της Βουλής. Εκεί θα γίνουν όλες οι κινήσεις για να έχει την ανάλογη στήριξη από την τοπική μας κοινωνία και τους φορείς. Εκεί και οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου θα είναι δυνατό να πάρουν θέση».

Αναφορικά με τη δράση του ΜΕρα 25 ο κ. Μπαράκας τόνισε:

“Δεν είμαστε κόμμα που κάνει μόνο καταγγελίες. Καταθέτουμε τροπολογίες. Είμαστε ένα κομμάτι της Βουλής που μπορεί να συνεισφέρει στην επίλυση παγιωμένων προβλημάτων στη χώρα”, είπε ο κ. Μπαράκας .

Η ανακοίνωση του κόμματος μετά την κατάθεση της τροπολογίας

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας εκδόθηκε από το ΜέΡΑ 25 η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 τροπολογία στο Φορολογικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά. Η νησιωτικότητα και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του καθεστώτος των νησιών αναγνωρίζεται και προστατεύεται τόσο από το Σύνταγμα όσο και από το Ενωσιακό δίκαιο.

Τα όσα εγκληματικά έγιναν σε βάρος των νησιωτών με τις μνημονιακές πολιτικές πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα τους νησιώτες βουλευτές να στηρίξουν την τροπολογία του ΜέΡΑ25 και τα νησιά μας στην πράξη.

Το κείμενο της τροπολογίας
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Α/ΓΕΣ στη ΣΠΣΞ (ΦΩΤΟ)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Α/ΓΕΣ στη ΣΠΣΞ (ΦΩΤΟ)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ