2019-11-29 12:37:46
Φωτογραφία για Η Ισπανία δίνει 1 εκατ. ευρώ ...για να προμηθευτεί γκλοπ
Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα δώσει η Γενική Διεύθυνση της Ισπανικής Αστυνομίας για να προμηθευτεί 10.000 πτυσσόμενα γκλοπ, τα οποία θα αντικαταστήσουν αυτά που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα τα όργανα της τάξης, αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η εφημερίδα El Pais.

Όπως αναφέρεται, η αγορά των νέων γκλομπ κατέστη αναγκαία μετά τα σοβαρά επεισόδια στην Καταλονία που ξέσπασαν έπειτα από την απόφαση φυλάκισης των πολιτικών πρωτεργετών της διαδικασίας για την ανεξαρτησία της.

Στα επεισόδια οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όλων των αποτρεπτικών μέσων, έως και λαστιχένιες σφαίρες, για να καταστείλουν τις μαζικές διαδηλώσεις. Σε αυτά τα επεισόδια είχαν τραυματισθεί και περίπου 300 όργανα των τοπικών Μόσος ντ' Εσκάδρα και της εθνικής αστυνομίας, με τις ενώσεις τους να ζητούν καλύτερα υλικά μέσα, από τα παραδοσιακά γκλομπ που δεν κρατούν μακριά τους αντιπάλους. Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει επίσης να εξοπλιστούν και με πιστόλια ηλεκτρικής εκκένωσης και Taser.


Η κατασκευή του είναι από αλουμίνιο ή άλλο συναφές υλικό «αρίστης ποιότητας», που όταν δεν έχει αναπτυχθεί τελείως, το μήκος του είναι 26 εκατ. και όταν ανοίγει ξεπερνά το μισό μέτρο, ενώ το βάρος του είναι μόλις 610 γραμμάρια μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Είναι εύκολο να μεταφέρεται διαρκώς, το πτυσσόμενο μήκος του το κάνει διακριτικό κι εκτός από αποτρεπτικό όπλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σωστικό μέσον σε περιπτώσεις ανάσυρσης κλπ. Στο ίδιο έγγραφο προβλέπεται η αρχική κατάρτιση 25 αστυνομικών, που θα χρειασθεί να εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους «στη χρήση, συντήρηση και μεταφορά του εκτεινόμενου αμυντικού υλικού».

Τα πρώτα 3000 νέα γκλομπ θα παραδοθούν από την εταιρεία που μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό, Tecnología y Desarrollo Teyde SL, πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ τα υπόλοιπα 7.000 θα διατεθούν στην Ισπανία κατά τη διάρκεια του 2020, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ