2019-11-30 14:04:46
Φωτογραφία για Καφεΐνη και xanax στο αίμα των περισσότερων Αμερικανών
Αυτά τα δείγματα αίματος κανονικά χρησιμοποιούνται για τις μεταγγίσεις στα αμερικανικά νοσοκομεία, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα χορήγησης αίματος σε ασθενείς που δεν είναι τόσο καθαρά

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, στο αίμα των περισσότερων Αμερικανών ρέει καφεΐνη και Xanax.

Στη χώρα του Ντόναλντ Τραμπ, το 80% των ενήλικων λατρεύουν τον καφέ, όπως προκύπτει από έρευνα του πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Τα πορίσματα της έρευνας δείχνουν ότι η κατανάλωση καφεΐνης είναι τόσο διαδεδομένη στις ΗΠΑ που ανιχνεύθηκε στο 100% των καθαρών δειγμάτων από τις τράπεζες αίματος που ελήφθησαν προς εξέταση.

Αυτά τα δείγματα αίματος κανονικά χρησιμοποιούνται για τις μεταγγίσεις στα αμερικανικά νοσοκομεία, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα χορήγησης αίματος σε ασθενείς που δεν είναι τόσο καθαρά. Επιπλέον, εντοπίστηκαν ίχνη αλπραζολάμης, της φαρμακευτικής ουσίας που είναι γνωστή ως «Xanax» αλλά και αντιβηχικού φαρμάκου σε σημαντικό τμήμα των δειγμάτων από τράπεζα αίματος που μπήκαν στο μικροσκόπιο.


Οι Ρίτσαρντ βαν Μπρίμεν και Λάινγκ Τσεν, δύο επιστήμονες του πανεπιστημίου του Όρεγκον, προμηθεύτηκαν 18 δείγματα ορού αίματος από διάφορες βιοϊατρικές εταιρείες. Αυτές οι εταιρείες λαμβάνουν το αίμα από τράπεζες αίματος. Τα πορίσματα έδειξαν ότι και τα 18 δείγματα αίματος ήταν θετικά στην καφεΐνη.

Επιπλέον, 13 από αυτά ήταν θετικά στο Xanax, και οκτώ εμφάνισαν ίχνη δεξτρομεθορφάνης (αντιβηχικού φαρμάκου).

«Από την άποψη της "μόλυνσης", η καφεΐνη δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία για τους ασθενείς. Αλλά οι φαρμακευτικές ουσίες που εντοπίζονται στο αίμα θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα για τους ασθενείς», πρόσθεσε ο Τσεν.

Τα δείγματα αίματος εξετάστηκαν επίσης για τολβουταμίδη, φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2, ωστόσο δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη της.

Ενώ τα αποτελέσματα δείχνουν ότι εκατομμύρια ασθενείς που υποβάλλονται σε μετάγγιση αίματος λαμβάνουν κάποια επιπλέον ποσότητα καφεΐνης, φαρμάκου Xanax ή αντιβηχικού, οι συντάκτες της μελέτης προειδοποιούν ότι το μέγεθος του δείγματός τους είναι σχετικά μικρό.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ