2019-11-30 18:38:48
Φωτογραφία για Mediatown: Σε σύγχυση η αισθητική του ΑΝΤ1, η βία στην αφάνεια, η πραγματική επιτυχία του Γρηγόρη και οι μεταγραφές που έρχονται
 Για παμε σε ένα «Mediatown» (εκτάκτως Σάββατο). Μικρό σήμερα, αλλά με ενδιαφέροντα ζητήματα. Για πάμε  Ο ΑΝΤ1 «βρωμίζει» τη νέα πορεία αισθητικής του...

Ένα προφίλ για να «χτιστεί» θέλει δουλειά και πάνω από όλα πίστη. Ο ΑΝΤ1 από πέρυσι έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει την αίσθηση ότι το κοινό μπορεί να δει στη συχνότητά του σειρές υψηλής αισθητικής με ηθοποιούς συγκεκριμένου επιπέδου. Οι «Άγριες Μέλισσες» είναι το αποκορύφωμα αυτής της στρατηγικής, δίνοντας την ευκαιρία σε πιο θεατρόφιλους τηλεθεατές να βρουν επιτέλους καταφύγιο στην τηλεόραση. 

Και πλέον το κανάλι έχει μία πολύ συγκεκριμένη αισθητική στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη, στα τηλεπαιχνίδια, στη μυθοπλασία και  στα σόου. Χωρίς reality προγράμματα, σειρές κακού ερμηνευτικού επιπέδου (8 λέξες) και πρωινά άλλων δεκαετιών (Ευτυχείτε). 

Και όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση όταν ξαφνικά αποφασίστηκε να ενταχθεί στο cast του «Άν ήμουν πλούσιος» ο Ντάνος, έστω και για έναν μήνα
. Αυτομάτως το παραγόμενο προϊόν μυθοπλασίας πέφτει επίπεδο. Βέβαια, ήδη, η συγκεκριμένη σειρά τόσο με τη συμμετοχή της Κατερίνας Στικούδη, αλλά και τη γενικότερη δομή στο σενάριο, έχει δείξει ενδεικτικά δείγματα. Και ναι, μπορεί η προσθήκη του Ντάνου να δώσει στη σειρά 3-4 μονάδες, ωστόσο αλλοιώνεται η νέα «γραμμή» που θέλει να χαράξει το κανάλι. 

Με΄τον Ντάνο σε σήριαλ δεν μπορεί ο ΑΝΤ1 να γίνει το νέο Mega, ακολουθώντας τις τακτικές του Ανδρέα Γεωργίου και του επιπέδου αισθητικής που εκπροσωπεί. 

«Το περιστατικό που έχει περάσει στην αφάνεια»

Πολύς ντόρος έχει γίνει με τον παρουσιαστή (όχι κεντρικό) που «έδειρε» συμπαρουσιάστριά του και όλα αυτά σε αρκετά πετυχημένη ψυχαγωγική εκπομπή μεγάλου καναλιού. 

Νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουν καταλάβει για ποιους πρόκειται, ωστόσο καλό θα ήταν το θέμα να μη ξεχαστεί έτσι. 

Το να τονιστεί το πόσο απαράδεκτο είναι το 2019 κάποιος να «σηκώνει χέρι» σε κάποιον άλλον άνθρωπο είναι δεδομένο. Το να μην έχει αυτός ο άνθρωπος τις απαραίτητες κυρώσεις στην επαγγελματική του πορεία (τουλάχιστον) δείχνει την υποκρισία της κοινωνίας μας και των υπευθύνων στα κανάλια. 

Γιατί πλέον στον κόσμο αυτόν, θα γίνει χαμός με τον Λιάγκα από στελέχη και social media για το περιστατικό με τη φοιτήτρια, αλλά στην αφάνεια θα περάσει μία πράξη σωματικής βίας! 

Στο προηγούμενο «Mediatown» (δες εδώ), έγραψα την παρακάτω φράση πριν γίνεται το περιστατικό ανάμεσα στους δύο δημοσιογράφους:

 “Πολύ λυπάμαι που είδα με τα μάτια μου την εμετική αντίδραση ορισμένων, όταν διάβασαν την είδηση με την εκτόνωση στην πλάτη της φοιτήτριας και την επόμενη μέρα έγραφαν λίβελους κατά της εκπομπής του ΣΚΑΙ. Το επιχείρημά τους φυσικά είναι ότι «άλλο τι λέγεται στην τηλεόραση και άλλο σε μία παρέα». Πολύ σωστό, αλλά μου θυμίζει το «Ρίξε ξύλο στη γυναίκα σου, όταν κλείνει η πόρτα. Δεν πειράζει, αρκεί, όταν είστε κάπου δημόσια, να φαίνεστε αγαπημένοι». ”

Δυστυχώς, τα γεγονότα έρχονται να με επιβεβαιώσουν! Πάντως, και η συγκεκριμένη γυναίκα αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί ως θετικό πρότυπο για την κοινωνία. Αντί να καταγγείλει το συγκεκριμένο περιστατικό και να δείξει σε κάθε θηλυκή ύπαρξη πως η βία από έναν άντρα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, εκείνη προτιμά τη σιωπή. Το ίδιο ισχύει και για την κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής και για όσους έχουν άμεση γνώση του περιστατικού.  Στο bullying έχουν ευθύνη τόσο ο θύτης, όσο και το θύμα με τους μάρτυρες...

«Αυτή είναι η πραγματική επιτυχία του Γρηγόρη»

Δεν είναι φετινή η επιτυχία του Γρηγόρη. Έδειξε από πέρυσι τη δυναμική του, όταν έπαιρνε lead in 5% και το έκανε 14%. Όσοι υποστηρίζουν πως τα νούμερα αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο στην υψηλή πάσα από τις «Άγριες Μέλισσες», μάλλον αγνοούν τα νούμερα του «Football Stories» και του «Ενώπιος Ενωπίω». 

Είναι πολύ άδικο να υποβαθμίζουν κάποιοι έτσι μία τόσο μεγάλη επιτυχία. Το «2night show» σαρώνει διότι υπάρχει η έξυπνη επιλογή καλεσμένων, ο καλός ρυθμός στις συνεντεύξεις, το ενδιαφέρον το κομμάτι με τις «Μύγες» και τα απολαυστικά βιντεάκια δια χειρός Βαγγέλη Περρή.  

 Έρχονται μεταγραφές;

Αν την Άνοιξη- Καλοκαίρι του 2019 θεωρήθηκε μία περίοδος μεταγραφών, τότε το αντίστοιχο διάστημα του 2020 αναμένεται να είναι ακόμα πιο «καυτό». Για πολλά πρόσωπα, αυτή τη στιγμή, δεν θεωρείται δεδομένο το που θα βρίσκονται του χρόνου. Κάποια από αυτά επιθυμούν να αλλάξουν τηλεοπτική στέγη και κάποια άλλα φαίνεται να μην είναι επιθυμητά από τη διοίκηση του καναλιού τους. 

Τέτοια πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν ενδέχεται να είναι η Ελένη Μενεγάκη, ο Χρήστος Φερεντίνος, ο Γιώργος Λιάγκας, η Κατερίνα Καινούργιου, η Τατιάνα Στεφανίδου, ο Νίκος Μάνεσης και η Ελένη Τσολάκη. 

Αυτά για σήμερα! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας... 

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ