2019-12-01 22:08:12
Φωτογραφία για Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Με ποιες έντεκα παθήσεις πάει χέρι – χέρι
Απότοκο, αλλά και προάγγελος άλλων σοβαρών νόσων φαίνεται πως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα σύμφωνα με νέα μελέτη

Τα άτομα με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νόσο του Εντέρου (ΙΦΝΕ), σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, ή θρόμβους στο αίμα, ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για ρευματοειδή αρθρίτιδα και τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή νόσο, θρόμβους στο αίμα και υπνική άπνοια. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα της κλινικής Mayo που δημοσιεύθηκε στο Mayo Clinic Proceedings.

Τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσεται η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (ΡΑ) και να οδηγήσουν στον έγκαιρο εντοπισμό άλλων νόσων.

Στη μελέτη συμμετείχαν 821 ασθενείς με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα και 2.455 που δεν έπασχαν από τη νόσο. Οι ερευνητές εντόπισαν 11 προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, συμπεριλαμβανομένης της επιληψίας και της πνευμονικής ίνωσης.


Διαπιστώθηκε επίσης πως οι θρόμβοι στο αίμα εμφανίζονταν συχνότερα σε άτομα με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα πριν τη διάγνωση, υποδηλώνοντας πως η συστηματική φλεγμονή ενδέχεται να ξεκινήσει πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας.

Στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 παρατηρήθηκε επίσης αυξημένος κίνδυνος για Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, αποκαλύπτοντας τη σημασία της εξέτασης σε ανθρώπους με αυτοάνοσες νόσους και αντίστροφα, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης.

Συχνά μετά τη διάγνωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας αρχίζουν να εκδηλώνονται και άλλες παθήσεις σχολίασε η εκ των συγγραφέων της μελέτης, Δρ. Vanessa Kronzer.

«Διαπιστώσαμε επίσης πως οι αυτοάνοσες παθήσεις και η επιληψία, ενδέχεται να προδιαθέτουν σε εκδήλωση ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ενώ οι καρδιακές νόσοι και άλλες παθήσεις μπορεί να είναι απότοκά της».

«Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι τα άτομα με συγκεκριμένες νόσους όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 ή φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου θα πρέπει να εξετάζονται για ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επιπλέον οι πάσχοντες από τη νόσο θα πρέπει να εξετάζονται συχνότερα για καρδιαγγειακές παθήσεις, θρόμβους στο αίμα και υπνική άπνοια», καταλήγει η Δρ. Kronzer.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ