2019-12-02 19:46:02
Φωτογραφία για Πάσσαρης: «Καταδικάστε με γι' αυτά που έχω κάνει, όχι γι' αυτά που δεν έκανα»
«Καταδικάστε με γι' αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Όχι όμως γι αυτά που δεν έκανα». Τα λόγια αυτά του Κώστα Πάσσαρη ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας, μετέφερε ο συνήγορός του, κατά την έναρξη της δίκης του, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Παρά την προσπάθεια του περιβόητου κακοποιού, μέσω του συνηγόρου του, προκειμένου να αναβληθεί η δίκη του για τις επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και τις ληστείες που τον βαρύνουν, αυτό δεν έγινε.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορός του Ανδρέας Ταγαράκης, αφού εξέφρασε την επιθυμία του εντολέα του να έρθει να δικαστεί στην Ελλάδα, δήλωσε ότι ο Κώστας Πάσσαρης συνομολογεί όσα έχει διαπράξει και ζητεί συγγνώμη, ενώ υπάρχουν και πράξεις που αρνείται.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, δεν έχει παραληφθεί επισήμως από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η απάντηση των ρουμανικών Αρχών που συμφωνούν με το αίτημα του Πάσσαρη να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα.


«Είναι προσποίηση που θέλουν να έρθουν να δικαστούν. Ζητούν αναβολές για να πάει πίσω η υπόθεση, να τελειώσει η ποινή στις ρουμανικές Αρχές να φύγει από εκεί και να έρθει εδώ με την ομπρέλα της παραγραφής που θα υπάρχει και θα κυκλοφορεί ελεύθερος», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος των θυμάτων Ανδρέας Αναγνωστάκης.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και προχώρησε στην εξέταση των μαρτύρων αστυνομικών οι οποίοι στις 17 Φεβρουαρίου 2000 είχαν τραυματιστεί σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Κώστα Πάσσαρη και δύο συνεργούς του στην πλατεία Βάθης.

«Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία bmw που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός (Πάσσαρης) μου είπε ‘’μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας‘’ και αμέσως άνοιξε την πόρτα κι έριχνε με το όπλο εναντίον μας. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει 6 χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση», είπε ο μάρτυρας αστυνομικός, ο οποίος ανέφερε, ότι ο Πάσσαρης έριχνε στα τυφλά για να μην τον ακολουθήσει κανείς.

Το περιστατικό στην πλατεία Βάθης περιέγραψε και δεύτερος αστυνομικός ο οποίος πυροβολήθηκε στο πόδι ψηλά δίπλα στα γεννητικά όργανα.

«Κάναμε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Ο Πάσσαρης μας έλεγε ‘’σας παρακαλούμε, είμαστε καλά παιδιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα’’. Την ώρα που έλεγε αυτά, ακούω τον συνάδελφό μου να φωνάζει ‘’όπλο’’. Είχε δει τον συνοδηγό του Πάσσαρη να βγάζει όπλο. Σε 30’’ έπεσαν 130 σφαίρες», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Δεκεμβρίου.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΝ: Άσκηση ''ΝΗΡΗΙΣ 2019''
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΝ: Άσκηση ''ΝΗΡΗΙΣ 2019''
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ