2019-12-02 23:09:44
Φωτογραφία για Προκαλεί ο Τσελίκ: «Η Ελλάδα θέλει μια περιοχή 4.000 φορές πάνω από τη δικαιοδοσία της»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ σημείωσε πως η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης δεν εμπεριέχει

έλλειψη σεβασμού των κανόνων διεθνούς δικαίου - «Ελλάδα και Αίγυπτος δεν εκφράζουν γνώμη, μονάχα επικρίνουν» πρόσθεσε ο Τσελίκ

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος Τύπου του AKP, μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας στους δημοσιογράφους, έπειτα από τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή για ενεργειακά θέματα της χώρας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, που έχει προκαλέσει σάλο στην Ελλάδα και την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες.

Σε μια προσπάθεια να «απαντήσει» στη θέση που εξέφρασε επίσημα νωρίτερα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί «σεβασμού των κανόνων διεθνούς δικαίου», ο Τσελίκ σχολίασε, στον ίδιο προκλητικό τόνο που χρησιμοποιούν οι Τοιύρκοι για το θέμα, πως «το βήμα συμφιλίωσης που κάναμε με τη Λιβύη στην ανατολική Μεσόγειο, δείχνει πως μια νέα διαδικασία έχει ξεκινήσει. Δεν υπάρχει από την πλευρά μας καμία έλλειψη συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανόνες. Δεν θα κάνουμε πίσω. Θέλουν να βάλουν όρια και να υψώσουν τείχη στην παρουσία της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο».


Ακολούθως, αναφέρθηκε και στις επαφές της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφέροντας πως «η Αίγυπτος έχει χάσει την επιρροή της στην περιοχή και στέκεται τώρα απέναντι στην Τουρκία. Ωστόσο, έτσι κάνει κακό στον εαυτό της. Η Ελλάδα και η Αίγυπτος δεν έχουν εκφράσει καμία γνώμη για τη συμφωνία, μονάχα επικρίνουν. Στην πραγματικότητα, όποιος γνωρίζει τα σωστά σύνορα της ανατολικής Μεσογείου, γνωρίζει πως δεν είναι σωστό να περιορίζεται η κυριαρχία της Τουρκίας. Η Ελλάδα προσπαθεί να «αγκαλιάσει» μια περιοχή τέσσερις χιλιάδες φορές πάνω από τη δικαιοδοσία της. Είναι προφανές πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Τουρκία σε καμία περίπτωση».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ