2019-12-04 11:26:57
Φωτογραφία για Συμπεράσματα από τη σύσκεψη Συντονιστικού 3ΕΑΑ με ΥΦΕΘΑ κ. Στεφανή
Ενημέρωση από τον Οικονομικό Σύμβουλο Συντονιστικού 3 ΕΑΑ κ. Αντωνιάδη Ιωάννη

Κάποια συμπεράσματα που εξήχθησαν από τη χθεσινή (02-12-2019) μας συνάντηση με τον Υφυπουργό μας και τους αγαπητούς εν ενεργεία συναδέλφους:

- Άπαντες οι συνάδελφοι έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για να ενημερωθούν για το σύνολο των θεμάτων-προβλημάτων που αναπτύξαμε και υποσχέθηκαν πως θα πράξουν τα προβλεπόμενα-δέοντα για να επιλυθούν (τουλάχιστον αυτά που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους).

- Για τα ασφαλιστικά -συνταξιοδοτικά μας θέματα, θα υπάρξει συνεργασία με τις αρμόδιες Δνσεις, ούτως ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη και νομικά τεκμηριωμένη πρόταση - εισήγηση του Υπουργείου μας προς τα συναρμόδια Υπουργεία για επίλυση βασικών και σημαντικών προβλημάτων όπως π.χ. η υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ, το εργασιακό των συνταξιούχων, οι αδικίες του ν.4387/2016, η επέκταση των ετών εκστρατείας για ΟΛΟΥΣ (ο ΕΦΚΑ δεν υιοθετεί ούτε τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν.4609/2019 !!!), η επέκταση των ετών παραμονής πέραν της 35ετίας για όλα τα στελέχη των Ε.Δ., που προέρχονται από το χώρο των Υπξκων, η απόδοση της μεγαλύτερης ποσόστωσης της ανταποδοτικής σύνταξης στα στελέχη που αποστρατεύθηκαν ευδοκίμως τερματίσαντες κ.α.


- Για το θέμα της διαρκούς απομείωσης του προσωπικού των Ε.Δ. και δη σε συγκεκριμένες «ευαίσθητες» ειδικότητες, μας αναφέρθηκε πως υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την Υπουργό Παιδείας, στο πλαίσιο επαύξησης των εισακτέων στις Στρ. Σχολές, με παράπλευρες ισόποσες απώλειες όμως, σε άλλες ειδικότητες - Για το θέμα της επίδοσης ξιφών σε στελέχη και των τριών κλάδων που τα δικαιούνται από μακρού τα στελέχη μας, οι επιτελείς και από τα 3 σώματα, αναφέρθησαν πως έχουν υπογραφεί συμβάσεις πλαίσιο με προμηθευτές, αλλά δυστυχώς ο περιορισμός και μείωση (κατά 62%), του λειτουργικού ΠΥ και των οικείων κωδικών, δυσχεραίνει τις προσπάθειες άμεσης επίλυσης συγκεκριμένων προβλημάτων.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

- Για το έργο των Στρ. Νοσοκομείων μας, ο Υφυπουργός δήλωσε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ και πολύ ευχαριστημένος με την λειτουργία τους (παρά τα πολλά προβλήματα που υφίστανται με προεξάρχον αυτό της έλλειψης προσωπικού) & την εξωστρέφεια που αποπνέουν και ως απότοκο αυτής, είναι τα 25 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές και χορηγίες τρίτων φορέων (όπως π.χ. το ίδρυμα Νιάρχου). Για το θέμα δε, των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και του ΕΚΑΒ, υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας, μεταξύ των αρμοδίων υπουργών ούτως ώστε να επιλυθεί το θέμα είτε με την καταβολή των ποσών είτε με την ισόποση επαύξηση στους οικείους κωδικούς του Π/Υ του ΥΠ.ΕΘ.Α.

- Για τη σύμβαση με την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, την ενδεχόμενη επέκτασή της ή τη διενέργεια νέου διαγωνισμού, θα συνεκτιμηθούν και οι αιτιάσεις της ΕΑΑΣ & του ΜΤΣ, αναφορικά με τη δικαστική διένεξη που υπάρχει με τη συγκεκριμένη τράπεζα, αναφορικά με το θέμα του «ΑΤΤΙΚΑ», ούτως ώστε να επιλεγεί η καταλληλότερη και συμφερότερη για τα στελέχη του Υπουργείου μας, λύση.

- Για το θέμα της χορήγησης έκτακτου μερίσματος, η ενημέρωση μας κάνει λόγο για θετική απόκριση από ΜΤΝ & ΜΤΑ, αρνητικήαπό ΜΤΣ (δεν προβλέπεται) και αναμένεται η τελική απόφαση από τον Υπουργό.

- Συζητήθηκαν από τους Πρόεδρους των Μ.Τ. τα προβλήματα που θα ανακύψουν στο άμεσο μέλλον, με την καταβολή των ΒΟΕΑ των παιδιών μας, και εξετάζονται τρόποι επίλυσης του θέματος που θα ανακύψει (επαύξηση των δικαιούμενων στην επόμενη δεκαετία στο διπλάσιο, από αυτούς που το λαμβάνουν στις ημέρες μας).

- Για το θέμα της συστάσεως «ΣΩΜΑΤΟΣ ΥΠΞΚΩΝ», αποσαφηνίσθηκε πως τα θέμα ευρίσκεται στα Γενικά Επιτελεία προς συζήτηση υποβολή θέσεων-προτάσεων τους, πως η έναρξη ισχύος θα είναι αυτή της καταθέσεως του σχετικού σ/ν (εφόσον και εάν) και πως δεν θα έχει αναδρομικότητα για όσα στελέχη υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία και υπηρετούν στις τάξεις των Ε.Δ.

Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Οικ. Συμβουλος

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ