2019-12-05 13:21:28
Φωτογραφία για Τριντό: Σε όλα τα επιτελεία πέφτουν τα σαγόνια στο πάτωμα, μετά το βίντεο!
Εν αρχή ην το σχόλιο του Τριντό για τον Τραμπ που διέρρευσε. Ακολούθησε ο διπλωματικός «πάγος», ο καθόλου διπλωματικός χαρακτηρισμός «διπρόσωπος» και η ελαφρώς ταπεινωτική απολογία.Κάπως έτσι συνοψίζεται η σχέση των Ντόναλντ Τραμπ και Τζάστιν Τριντό, που τις τελευταίες ώρες δεν διάγει περίοδο μεγάλης αγάπης. Αιτία; Τα δυσμενή σχόλια του πρωθυπουργού του Καναδά για τον Αμερικανό πρόεδρο, στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, οι οποίοι δεν έδειξαν ουδόλως να συγκινούνται από τη μεγαλοπρέπεια του παλατιού του Μπάκιγχαμ, ούτε και το πρωτόκολλό του, αλλά έστησαν ανερυθρίαστα πηγαδάκι με αντικείμενο συζήτησης -ή διασκέδασης- τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κι αν το πηγαδάκι απήλαυσε την μάλλον απρεπή στιγμή, η επόμενη μέρα τους βρήκε μάλλον σε δυσχερή θέση, προκαλώντας και την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ που απεκάλεσε «διπρόσωπο» τον Τζάστιν Τριντό, που διηγήθηκε στους υπολοίπους άλλους ηγέτες ότι «έπεσαν τα σαγόνια» της ομάδας του Τραμπ «στο πάτωμα», κατά τη διάρκεια μιας αυθόρμητης συνέντευξης Τύπου με τους δύο ηγέτες.


«Νομίζω ότι κάθε ηγέτης έχει ομάδες των οποίων πού και πού τα σαγόνια πέφτουν μπροστά σε μη προγραμματισμένες ανακοινώσεις, όπως το ίδιο το βίντεο για παράδειγμα», είπε σήμερα, έχοντας «λερωμένη τη φωλιά» του και κάνοντας προφανώς έξαλλο το επιτελείο του, ο Καναδός πρωθυπουργός. Άλλωστε εάν ήξερε τι θα συνέβαινε, θα προτιμούσε να αναζητήσει άσυλο σε κάποιο από τα δωμάτια της πριγκιπίσσης Άννας, που ήταν παρούσα στη συζήτηση και της οποίας οι αντιδράσεις παραμένουν άγνωστες, παρά να βγει από το ανάκτορο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Προσπαθώντας να υποβαθμίσει την γκάφα από την κατηγορία «αδιόρθωτη» στην κατηγορία «ίσως και να διορθώνεται», ο Τζάστιν Τριντό, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε εν τέλει «φανταστική» τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, εξέφρασε τη «χαρά» του που μετείχε σε αυτή και τη χαρακτήρισε «αξιοσημείωτη», χωρίς φυσικά να διευκρινίζει εάν ο χαρακτηρισμός αναφερόταν στα αποτελέσματα της σημερινής ημέρας.

Άγνωστο παραμένει εάν η απολογία του έχει γίνει δεκτή από τον Αμερικανό πρόεδρο ή έστω εάν περιόρισε στο ελάχιστο την κατάσταση νευρικής κρίσης στην οποία περιήλθαν τα μέλη του επιτελείου του Τριντό. Ωστόσο το επεισόδιο δύσκολα θα θεωρήσει κανείς ότι δεν θα έχει συνέχεια, δεδομένου του εκρηκτικού ταπεραμέντου του Ντόναλντ Τραμπ, που συχνά κάνει το επιτελείο του να βρίσκεται με τα σαγόνια στο πάτωμα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ