2019-12-06 10:45:37
Φωτογραφία για Ένα έθιμο παράδειγμα προς μίμηση
Πρόκειται για μια βαθιά ριζωμένη παράδοση των Ισλανδών η οποία μάλιστα, σταθερά κάθε χρόνο προκαλεί και το φαινόμενο Jolabokaflod - "Χριστουγεννιάτικη πλημμύρα βιβλίων".

Στη μικρή χώρα των 329.000 κατοίκων η πλειονότητα των βιβλίων πωλείται από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο. Την παραπάνω περίοδο κι αφού τα νοικοκυριά έχουν ήδη παραλάβει τον ετήσιο δωρεάν κατάλογο με όλες τις νέες κυκλοφορίες, οι Ισλανδοί κάνουν τις επιλογές τους κι ύστερα αγοράζουν και τα δώρα τους.

Όπως το περιγράφει χαρακτηριστικά ο Μπαλντούρ Μπχάρνασον, ένας ερευνητής που έχει μελετήσει το βιβλιοφιλικό φαινόμενο στην Ισλανδία: "Είναι σαν την εκπυρσοκρότηση του όπλου στο ξεκίνημα μιας κούρσας. Δεν είναι απλώς ένας κατάλογος που παίρνουν όλοι στην πόρτα τους και μετά τον αγνοούν. Τα βιβλία εδώ συγκεντρώνουν μεγάλη προσοχή".

Σύμφωνα μάλιστα με άρθρο του BBC: "Η χώρα έχει αναλογικά περισσότερους συγγραφείς, περισσότερα εκδοθέντα βιβλία, και περισσότερους βιβλιοφίλους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Ένας στους 10 Ισλανδούς θα εκδώσει κάποια στιγμή στην ζωή του βιβλίο".
via 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ