2019-12-09 21:29:30
Φωτογραφία για Το πιο δύσκολο μέρος για να επισκεφτεί κανείς στον κόσμο
Θεωρείται το πιο εχθρικό μέρος στον πλανήτη -

Ποια είναι η αρχαία φυλή που είναι αποκομμένη από τον πολιτισμό

Μια φυλή εντελώς αποκομμένη από τον πολιτισμό που δεν επιθυμεί καμία σχέση με τον «έξω κόσμο». Ακούγεται σχεδόν απίθανο και όμως υπάρχει!

Το Sentinel Island στον Κόλπο της Βεγγάλης, βρίσκεται μεταξύ της Μιανμάρ και της Ινδονησίας. Οι κάτοικοι του Sentinel είναι τόσο εχθρικοί προς τους ξένους που το νησί έχει χαρακτηριστεί ως το πιο δύσκολο μέρος για να επισκεφτεί κανείς παγκοσμίως.

Οι Sentinelese, όπως αποκαλούνται οι κάτοικοι του νησιού, είναι άμεσοι απόγονοι των πρώτων κατοίκων της Αφρικής και ζουν στο νησί χιλιάδες χρόνια. Ο ακριβής τους πληθυσμός παραμένει άγνωστος και θα μπορούσε να κυμαίνεται από 40 μέχρι 500 άτομα.

Δεν έχει σημασία αν είσαι φίλος ή εχθρός, από τη στιγμή που κάποιος πατήσει το πόδι του στο νησί, οι κάτοικοι τον υποδέχονται με δόρατα και βέλη ακόμα και αν οι επισκέπτες προσπαθήσουν να τους προσφέρουν δώρα. Δεν δίστασαν μάλιστα να επιτεθούν στην αποστολή διάσωσης που επισκέφτηκε το νησί μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2004.


Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τη ζωή των Sentinelese αφού ζουν κρυμμένοι βαθιά μέσα στη ζούγκλα. Η ινδική κυβέρνηση έκανε αρκετές προσπάθειες να έρθει σε επαφή μαζί τους από το 1964 ωστόσο ήταν όλες αποτυχημένες.

Έτσι οι επισκέψεις πλέον στο νησί απαγορεύονται και το ινδικό ναυτικό έχει επιβάλει μια ζώνη προστασίας 3 μιλίων καθώς οι συναντήσεις των ντόπιων με τους επισκέπτες δεν έχουν αίσιο τέλος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ