2019-12-10 11:35:10
Φωτογραφία για Τσεχία: Έξι νεκροί - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη
Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του υπόπτου που αναζητούν οι Αρχές - Αποφασισμένος να

σκοτώσει, πυροβόλησε τα θύματά του στο κεφάλι και τον λαιμό - Αποκλεισμένο το νοσοκομείο στην πόλη Οστράβα και το κοντινό πανεπιστήμιο

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε νοσοκομείο της βορειοανατολικής πόλης της Τσεχίας Οστράβα, σύμφωνα με την αστυνομία.

H αστυνομία αναζητεί τον ύποπτο που άνοιξε πυρ, όπως ανέφερε στο Twitter. Αρχικά οι αρχές έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες. Στη συνέχεια όμως ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις επιβεβαίωσε ότι τα δύο άτομα που τραυματίστηκαν υπέκυψαν στα τραύματά τους. Όπως ανακοινώθηκε, ο Τσέχος πρωθυπουργός έχει ακυρώσει το πρόγραμμά του και μεταβαίνει εσπευσμένα στην Οστράβα, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Αντρέι Μπάμπις ανέφερε επίσης ότι ορισμένα από τα θύματα του μακελειού βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής όταν δέχθηκαν την επίθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης πυροβόλησε τα θύματά του από κοντινή απόσταση, στοχεύοντας το κεφάλι και το λαιμό.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου που αναζητείται, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών στον εντοπισμό του και συνιστώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν βρεθούν αντιμέτωποι με αυτόν.

Žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po pravděpodobném podezřelém. Zároveň vyzýváme k maximální možné obezřetnosti. pic.twitter.com/TKzL0PZe4T— Policie ČR (@PolicieCZ) December 10, 2019

Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ο άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ στην πτέρυγα των εξωτερικών ιατρείων. Σύμφωνα με το site Seznam Zprávy, o δράστης έχει τραπεί σε φυγή και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα πρόκειται για έναν άνδρα με κόκκινο μπουφάν και ύψος περίπου 1,80.

Το ίδιο site αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου, το οποίο έχει αποκλείστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει δοθεί εντολή στους ασθενείς να παραμείνουν στα δωμάτιά τους. Εκτός από τον χώρο του νοσοκομείου η αστυνομία έχει αποκλείσει και τον χώρο του διπλανού Πανεπιστημίου.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Adam Vojtěch, είπε στο Seznam ότι επιστρέφει εσπευμένα στην χώρα από το εξωτερικό για να μεταβεί στην Οστράβα. Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες ο υπουργός βρίσκεται στο Ριάντ.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ