2019-12-11 12:40:38
Φωτογραφία για Έφοδος και έρευνα στο Αττικόν για τον Mr. Bitcoin - Η υπόθεση θυμίζει κατασκοπευτικό θρίλερ
Έφοδος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και έρευνα για να ριχτεί "φως" στην υπόθεση, του Mr. Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, που θυμίζει ταινία κατασκοπείας.

Είχε συνελήφθη στην Χαλκδική το 2017 και μεταφέρθηκε αρχικά στις φυλακές, μετά από πολύμηνη απεργία πείνας, διακομιστεί στο Αττικόν νοσοκομείο κρατούμενος, όπου παραμένει για δέκα ολόκληρους μήνες, ο Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός και ως Mr. Bitcoin.Σε μια υπόθεση με αρκετό… παρασκήνιο κι ενώ τρεις χώρες ζητούν την έκδοσή του, οι πληροφορίες που φέρνει στο “φως” ο Alpha αναφέρουν πως μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί γιατί βρίσκεται στο νοσοκομείο επί δέκα ολόκληρους μήνες.

Το ρεπορτάζ του σταθμού αναφέρει πως την ώρα που ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία ζητούν την έκδοση του ιδρυτή του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin, τα ερωτήματα είναι ουκ ολίγα.

Η υπόθεση θυμίζει κατασκοπευτικό θρίλερ

Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη το 2017 στην Χαλκιδική κι έκτοτε κρατείται στις δικαστικές φυλακές. Από τον Φεβρουάριο του ’19, ωστόσο, βρίσκεται στο Αττικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε για νοσηλεία μετά από πολύμηνη απεργία πείνας.


Την περασμένη εβδομάδα, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έκανε έφοδο στο νοσοκομείο για να διαπιστώσει από κοντά τις συνθήκες κράτησής του.Στην συνέχεια απέστειλε έγγραφο στην εισαγγελέα Πειραιά με το οποίο ζητά έρευνα για να διαπιστωθεί αν συντρέχουν λόγοι υγείας βάσει των οποίων ο κρατούμενος Αλεξάντερ Βίνικ πρέπει να εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ο Alpha τονίζει πως επικοινώνησε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρο του Mr. Bitcoin, η οποία τόνισε πως για 29 μήνες ο πελάτης της κρατείται χωρίς δίκη και χωρίς ποινή ενώ, όπως τονίζει, είναι “όμηρος” στην χώρα μας και πως οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του για να τον χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο εναντίον της Ρωσίας.
via 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ