2019-12-12 10:51:35
Φωτογραφία για Συνάντηση ΠΟΣ με Πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου-Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν αποστράτους
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠ’ ΑΡΙΘ.  117

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο συνάντηση του Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), Ταξίαρχου εα Βασιλείου Νικολόπουλου, με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννη Σαρμά. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣ κ. Αναστάσιος Μαλισάγκος.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ έθεσε τα θέματα, που απασχολούν τους στρατιωτικούς συνταξιούχους και ιδιαίτερα τους αποστράτους και των τριών Κλάδων των Ενόπλων, που είναι:

•Η καθυστέρηση εκδίκασης υποθέσεων που αφορούν στην εφαρμογή των N. 2838/2000 και Ν. 3016/2002, αγωγές, εφέσεις - αγωγές καθώς και εφέσεις που έχουν κατατεθεί τα έτη 2007-2011.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }


•Η έκδοση και κοινοποίηση αποφάσεων, υποθέσεων που έχουν εκδικασθεί πριν δύο με τρία έτη.

•Η εκτέλεση αποφάσεων που ενώ εκδόθηκαν και κοινοποιήθηκαν αρμοδίως, δεν έχουν εκτελεσθεί-εφαρμοσθεί από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΓΛΚ).

•Η εξέλιξη των προσφυγών και αγωγών που έχουν κατατεθεί πρόσφατα και αφορούν στις μνημονιακές μειώσεις (Ν.4051/2012, Ν.4093/2012, δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα, επιδόματα θέρους κλπ), οι οποίες ξεπερνούν τις 30.000 σε αριθμό εναγόντων (πολιτικών και στρατιωτικών συνταξιούχων).

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαβεβαίωσε ότι στόχος του είναι οι αγωγές των Ν. 2838/2000 και Ν. 3016/2002 να έχουν δικασθεί μέχρι τέλους του έτους 2020 και προς αυτή την κατεύθυνση παρέχει και θα παράσχει κάθε δυνατή ενίσχυση στον αρμόδιο σχηματισμό του Δικαστηρίου. Σε ότι αφορά στην επιτάχυνση της έκδοσης αποφάσεων, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να περιοριστούν οι καθυστερήσεις, η θέση δε σε ισχύ της νέας δικονομίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα βοηθήσει εξαιρετικώς προς την κατεύθυνση αυτή.

Μας ενημέρωσε ότι για τις αγωγές και προσφυγές που αφορούν τις μνημονιακές μειώσεις, που είναι ένας τεράστιος αριθμός, απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες και να λάβουν οι ενάγοντες συνταξιούχοι (πολιτικοί και στρατιωτικοί τα προβλεπόμενα αναδρομικά), καθώς διαφορετικά θα απαιτηθούν πολλά έτη για την εκδίκαση όλων αυτών των υποθέσεων.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας και ο κ. Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα που έθεσε η Ομοσπονδία, καθόσον ως πρώην Πρόεδρος του ΙΙΙου Τμήματος που έχει αρμοδιότητα στην εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις στρατιωτικές συντάξεις, γνωρίζει άριστα τόσο τα θέματα καθυστερήσεων εκδίκασης και δημοσίευσης των αποφάσεων, όσο και τα προβλήματα στην εκτέλεση των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΓΛΚ). Έχουμε την πεποίθηση ότι θα συνδράμει τα μέγιστα προς τη βελτίωση της λειτουργίας των Τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με απώτερο στόχο την εκδίκαση των υποθέσεων που ταλανίζουν πάνω από μία δεκαετία τους συναδέλφους που έχουν υποβάλει προσφυγές και αγωγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ