2019-12-13 22:20:25
Φωτογραφία για Ο Ακάρ απειλεί (ξανά) αλλά το ΥΠΕΘΑ «αναβαθμίζει» την άμυνά του και τα F-16! Έρχονται και Ελληνικά drones
Αποθρασύνεται η Τουρκία, συνεχίζοντας το επικίνδυνο παιχνίδι των προκλήσεων, με τον Χουλούσι Ακάρ να απειλεί με νέο «Αττίλα», ωστόσο η Ελλάδα απαντά, στέλνοντας μήνυμα ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια ώρα που στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωνε στο τουρκικό πρακτορείο Αναντολού «δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας».

«Εκεί που βρισκόμασταν το 1974 βρισκόμαστε και σήμερα» δήλωσε κυνικά ο Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έκανε αυτό που έπρεπε και θα συνεχίσει να το κάνει, στο πλαίσιο του Δικαίου της Θάλασσας. Πρόσθεσε δε πως η χώρα του είναι «υπέρ της καλής γειτονίας, του Διεθνούς Δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε. Αυτό δεν αποτελεί αδυναμία. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές».


.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Ενώ η Άγκυρα απειλεί ανοιχτά, η Ελληνική πλευρά απαντά πλέον με πράξεις, με τη Βουλή να ψηφίζει τη συμφωνία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών.

Απαιτείται εγρήγορση

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου που εγκρίθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 12/12 από την Ολομέλεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι απαιτείται εγρήγορση, λόγω της «συστηματικής, έντονης και απροκάλυπτης» αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία.

«Το νομοσχέδιο επαυξάνει την στρατιωτική ισχύ μας», τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «κρατάει το ξίφος της Ελλάδας λαμπερό και κοφτερό». Κάλεσε, δε, τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και, με αίσθηση εθνικού καθήκοντος, «να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει, ώστε να πετάξουν όλα τα Μιράζ μας πάνω από το Αιγαίο και να το ξανασκεπάσουν με φτερά και όπλα, ώστε τα υποβρύχια να έχουν πλέον τη δυνατότητα υποστήριξης σε εξοπλισμό και ανταλλακτικά, ώστε να επιχειρούν στο Αιγαίο».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί το πρώτο Ελληνικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι ήδη έχουν γίνει επαφές με την ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ, που ανέπτυξε τρία με τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, και το καλοκαίρι αναμένεται ένα πρωτότυπο τέτοιο αεροσκάφος να πετάξει στη Θεσσαλία.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ