2019-12-17 10:12:41
Φωτογραφία για Επιστρέφουν νεοσύλλεκτοι στη Πελοπόννησο
Τι αλλάζει στην κατάταξη των οπλιτών

Αλλαγές στη θητεία προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Άμυνας, καθώς αν και δεν αλλάζει ο τρόπος κατάταξης που διαμορφώθηκε μετά το κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης, δύο Σημεία Υποδοχής Οπλιτών όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το ένα από αυτά θα είναι στη Σπάρτη και το άλλο στην Καλαμάτα όπου υπάρχουν ακόμα ενεργά στρατόπεδα. Εκτός μένει η Τρίπολη, κάτι που προφανώς συνδέεται και με την επικείμενη παραχώρηση του στρατοπέδου της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να στεγάσει υπηρεσίας της, όπως ανάλογα έχει ανακοινωθεί και με το Ναύπλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός του ΓΕΣ σε πρόσφατη σύσκεψη στο Μεσολόγγι για το θέμα απεφάνθη ότι μετά την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση Σύριζα και τη δημιουργία 23 ΣΥΠΟ, δύο εκ των οποίων στη Νότια Πελοπόννησο.

Τα ΣΥΠΟ δεν είναι πλέον Κέντρα Εκπαίδευσης Σωμάτων και Όπλων αλλά κατάταξης οπλιτών. Οι δύο πρωτεύουσες προσδοκούν την μερική ανάκτηση του οφέλους (στην αγορά) από τη λειτουργία των ΣΥΠΟ ενώ η Τρίπολη διαμαρτύρεται διότι εξαιρέθηκε.


.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Κέντρο Υποδοχής Οπλιτών ξανά το 2/39 Σ.Ε.;

Εκτός από τα δύο Σημεία Υποδοχής Οπλιτών που προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Άμυνας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξετάζεται για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αν το στρατόπεδο Μεσολογγίου το 2/39 Κέντρο Ευζώνων Στρατόπεδο Πεζικού θα είναι το σημείο υποδοχής οπλιτών για Αιτωλοακαρνανία, ίσως και Αχαΐα.

ΠΗΓΗ: anagnostis.org-aixmi-news.gr

Πώς θα πραγματοποιείται η κατάταξη των στρατευσίμων

Από το 2020 επανακαθορίζεται από 4 σε 6 κατ' έτος, ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάταξη των στρατευσίμων θα πραγματοποιείται ως εξής:

α. Με την Α΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιανουάριο

β. Με την Β΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάρτιο

γ. Με την Γ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάιο

δ. Με την Δ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιούλιο

ε. Με την Ε΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Σεπτέμβριο

στ. Με την ΣΤ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Νοέμβριο

Για περισσότερες πληροφορίες, που αφορούν τον προγραμματισμό της κατάταξής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες www.stratologia.gr και www.army.gr ή να επικοινωνούν με οποιαδήποτε στρατολογική υπηρεσία, καταλήγει η ανακοίνωση.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ