2019-12-17 11:00:39
Φωτογραφία για Αίγυπτος σε ΟΗΕ: Μην πρωτοκολληθούν τα memoranda Τουρκίας - Λιβύης
Άκυρα και ανυπόστατα χαρακτηρίζει η Αίγυπτος τα δύο memoranda που υπεγράφησαν μεταξύ της Κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας και με επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και την Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητεί να μην πρωτοκολληθούν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Από την πλευρά της Ελλάδος, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, πραγματοποίησε χθες ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος, Δένδιας στη Γενεύη και του παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους αυτά τα memoranda θεωρούνται, κατά την κρίση της Ελλάδος, ανύπαρκτα. Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι ο κ. Γκουτέρες θα παραπέμψει το θέμα στις νομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ώστε να έχει και τη δική τους άποψη.

Εν τω μεταξύ, σειρά επισκέψεων σε Κράτη της Μέσης Ανατολής, όπου θα έχει συνομιλίες για σημαντικά περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση τις εξελίξεις στη Μεσόγειο, μετά και την υπογραφή των μνημονίων μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, ξεκινά σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.


Ο κ. Δένδιας ξεκίνησε τις συναντήσεις του στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με τον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Σαουδικής Αραβίας, Dr. Abdullah bin Mohammed bin Ibrahim Al Al-Sheikh. Στη συνέχεια, θα γίνει δεκτός από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Salman bin Abdul Aziz Al Saud. Στις 10:15 συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Faisal bin Farhan Al Saud και, στις 12:00 θα συναντηθεί με τον Υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις της Σαουδικής Αραβίας, Adel Jubair ενώ στις 13:40 θα έχει συνάντηση με τον κυβερνήτη του Ταμείου Κρατικών Επενδύσεων, PIF Yasir Othman Al- Rumayyan.

Αύριο, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ο κ. Δένδιας θα βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, στην Ιορδανία.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ