2019-12-17 20:30:15
Φωτογραφία για Επί τάπητος το έργο της νέας εισόδου της πόλεως Ρόδου
Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν τα ζητήματα της κατασκευής του νέου δρόμου που θα συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη της Ρόδου, η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων (Καλύμνου, Λέρου, Καρπάθου, Αστυπάλαιας και Κάσου), καθώς και η οδική ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι ο νέος δρόμος θα έχει μήκος 6,8 χλμ. με διατομή 17 μέτρα (δύο κλάδοι με νησίδα) που θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά όλη τη Ρόδο και ιδιαίτερα τον παραλιακό δρόμο.

Σ’ ότι αφορά στα περιφερειακά αεροδρόμια, ο κ. Κόνσολας έθεσε το ζήτημα της αξιοποίησης τους προκειμένου ν’ αποτελέσουν ενισχυτικό και προωθητικό παράγοντα για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων και προχωρά η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Επίσης ετέθη και το θέμα της ενίσχυσης της ΥΠΑ με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των καθυστερήσεων στις πτήσεις, κάτι για το οποίο υπήρξε δέσμευση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.
ert
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ