2019-12-18 10:35:48
Φωτογραφία για ΙΣΘ: Ο ΕΟΠΥΥ έκανε τις κρατήσεις, αλλά δεν πίστωσε πληρωμές σε γιατρούς
Συντάκτης: Virus

Με επιστολή του προς την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του οργανισμού ο ΙΣΘ ζητά την παρέμβασή τους για την εκκρεμότητα πληρωμής γιατρών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει ότι κατόπιν της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης θα αρχίσουν άμεσα στη Θεσσαλονίκη οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων του ΤΑΠΟΤΕ σε 73 παρόχους, για τους οποίους έγινε εκκαθάριση το 2018 και θα πληρωθούν όπως ορίζει η νομοθεσία κατά παρέκκλιση του νόμου της παραγραφής.

Ωστόσο, εκκρεμεί μια άλλη κατηγορία 82 ιατρών για τους οποίους το 2013 είχε εκδοθεί ένταλμα πληρωμής. Όπως τονίζεται από τον ΙΣΘ «έγιναν οι από το νόμο προβλεπόμενες κρατήσεις, αλλά εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων το υπόλοιπο των χρημάτων μετά την αφαίρεση των κρατήσεων δεν πιστώθηκε ποτέ στους λογαριασμούς τους» . Ο ΙΣΘ επισημαίνει ότι το σύστημα πληρωμών της πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ δεν επιτρέπει την πίστωση χρημάτων.

Ο ΙΣΘ ζητά την μεσολάβηση της διοίκησης του οργανισμού προκειμένου να εξευρεθεί λύση για το «τεχνικό» πρόβλημα.

«Είναι απαράδεκτο ο ΕΟΠΥΥ να μην μπορεί να αποπληρώσει υποχρεώσεις δεδουλευμένων από το 2013 για τις οποίες έγιναν κρατήσεις, φορολογήθηκαν οι γιατροί πάροχοι, αλλά τελικά δεν είδαν ποτέ χρήματα στο λογαριασμό τους λόγω σοβαρής αμέλειας των υπαλλήλων του οργανισμού, οι οποίοι δεν ακύρωσαν τα εντάλματα ως όφειλαν» καταλήγει η ανακοίνωση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ