2019-12-18 17:03:39
Φωτογραφία για Δείτε το ΦΕΚ με την Προκήρυξη για προσλήψεις 1200 ΟΒΑ-Δικαιολογητικά-Προϋποθέσεις
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 4576/13.12.2019 η Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Φ.415/10/238167/Σ.8515 με θέμα: «Ανακατάταξη οπλιτών και επανακατάταξη εφέδρων για βραχεία περίοδο»

Άρθρο 1

Προσόντα και προϋποθέσεις ανακατάταξης - επανακατάταξης

Οι οπλίτες και οι έφεδροι, που επιθυμούν ανακατάταξη ή επανακατάταξη αντίστοιχα, πρέπει να πληρούν σωρευτικά, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αρχικά αναληφθείσα υποχρέωση, τα εξής προσόντα και προϋποθέσεις:

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

α. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

β. Να μην έχουν συμπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο) έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας. Ειδικότερα, το ως άνω όριο ηλικίας μειώνεται κατά τρία (3) έτη, για όσους επιθυμούν να υπηρετήσουν ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) Ειδικών Δυνάμεων(ΕΔ) - Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών(ΟΥΚ).


γ. Να έχουν σωματική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων. Ειδικά, οι υποψήφιοι για Ειδικές Δυνάμεις - Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών να έχουν σωματική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1).

δ. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον ενός μέτρου και εξήντα εκατοστών (1,60 μ.) Διαβάστε την συνέχεια στο σχετικό ΦΕΚ:

Παναγιωτόπουλος: Σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 1200 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασίας πρόσληψης 1.200 οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης για τη στελέχωση μονάδων, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου, με θέμα «Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας».

Με την ερώτησή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας η βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί για τα μέτρα της κυβέρνησης, προκειμένου να φθάσει ο μέσος όρος αναπαραγωγής του ελληνικού έθνους τουλάχιστον τα 2,1 παιδιά ανά γυναίκα, για την περαιτέρω ενίσχυση των πολυτέκνων αλλά και τριτέκνων οικογενειών, και την επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων.

Στην απάντησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι, κατά το μέρος της ερώτησης που αφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ζήτημα της στελέχωσης των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί διαρκή πρόκληση τόσο για το ΥΠΕΘΑ όσο και για τα Γενικά Επιτελεία. Αντιμετωπίζεται δε αφενός βραχυπρόθεσμα με την εν εξελίξει διαδικασία πρόσληψης 1200 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και αφετέρου μεσομακροπρόθεσμα στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και της νέας Δομής Δυνάμεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ