2019-12-18 22:27:33
Φωτογραφία για Έρευνα του NHTSA για το ατύχημα του Model 3
 Στις αρχές Δεκεμβρίου, ένα τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε από δυσλειτουργία του αυτόματου πιλότου ενός Tesla Model 3 και του NHTSA ανέλαβε να διερευνήσει τα αίτια.

Ο ΝΗΤSA (National Highway Traffic Safety Administration) με άλλα λόγια, το διοικητικό όργανο που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των εθνικών οδών στις ΗΠΑ, αποφάσισε να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος που συνέβη στις 7 Δεκεμβρίου και το οποίο προκλήθηκε από δυσλειτουργία στον αυτόματο πιλότο ενός Tesla Model 3. Στο τροχαίο αυτό, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι ζημιές ήταν μόνο υλικές.

Η κατάθεση του οδηγού του Tesla, το οποίο έπεσε στο πίσω μέρος ενός περιπολικού της αστυνομίας, είναι αυτή που δίνει την αφορμή για τη συγκεκριμένη έρευνα, μια και αναφέρει πως το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ήταν ενεργοποιημένο και θα έπρεπε να έχει λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα. Να σημειωθεί πως το περιπολικό είχε όλα τα προβλεπόμενα φώτα σε λειτουργία, προκειμένου να προειδοποιούνται οι οδηγοί των επερχόμενων οχημάτων.


Ο οδηγός του Tesla, σύμφωνα με την κατάθεσή του, είχε γυρίσει και κοίταζε το κατοικίδιό του που ήταν δεμένο στο πίσω κάθισμα, ελάχιστα πριν το Model 3 καρφωθεί στο περιπολικό και στη συνέχεια σε ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο- το οποίο ήταν η αφορμή για να βρεθεί εκεί και το περιπολικό. Οι αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες στον οδηγό για απρόσεκτη οδήγηση, μια και όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, δεν είχε την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο, έχοντας αφεθεί ολοκληρωτικά στις ικανότητες της αυτόνομης οδήγησης του Tesla Model 3.

Αυτό ήταν το ατύχημα No 12 που έχει καταγραφεί με τη χρήση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla και πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για την εταιρεία του Elon Musk που βλέπει τον κρατικό έλεγχο να γίνεται όλο και πιο επίμονος προκειμένου να αποδειχτεί η αξιοπιστία των συστημάτων με τα οποία εφοδιάζονται τα αυτοκίνητα της Tesla. Στην πραγματικότητα, το όλο θέμα «γυρίζει» στην αφέλεια του χρήστη που επιτρέπει στον εαυτό του να ασχολείται με άλλα πράγματα μέσα σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο, χωρίς να έχει την προσοχή του στραμμένη εκεί που πρέπει, δηλαδή στο δρόμο. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τόσο από τον NHTSA όσο και από την ίδια την Tesla ως επίσημη θέση, η λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνοδεύεται από αμέλεια του οδηγού κατά την παρουσία του πίσω από το τιμόνι, για τις κυκλοφοριακές συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ