2019-12-19 17:43:06
Φωτογραφία για Η Apple, η Amazon και η Google αναπτύσσουν ένα νέο πρότυπο για το συνδεδεμένο σπίτι
Η Apple, η Amazon, η Google και η Zigbee Alliance ανακοίνωσαν σήμερα ότι εργάζονται μαζί για να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα αφιερωμένη στο σχεδιασμό ενός νέου προτύπου. Αφορά το συνδεδεμένο σπίτι και θα είναι ανοιχτού κώδικα, χωρίς δικαιώματα και με επίκεντρο την ασφάλεια. Το έργο καλείται Connected Home over IP.  

Έτσι, τα νέα συνδεδεμένα αντικείμενα από την Apple, Google και την Amazon που σχετίζονται με το συνδεδεμένο σπίτι θα μιλούν την ίδια γλώσσα και θα μοιράζονται τα ίδια API, τα οποία θα απλοποιήσουν την ανάπτυξη για όλους. Οι χρήστες θα κερδίσουν κατά την κυκλοφορία του, δεδομένου ότι η συμβατότητα θα επεκταθεί μεταξύ των κατασκευαστών. "Το έργο βασίζεται σε μια κοινή πεποίθηση ότι οι έξυπνες οικιακές συσκευές πρέπει να είναι ασφαλείς, αξιόπιστες και εύχρηστες", δήλωσαν με κοινή δήλωση τους η Apple, η Amazon, η Google και η Zigbee. "Χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Internet (IP), το έργο στοχεύει στην ενεργοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ έξυπνων οικιακών συσκευών, κινητών εφαρμογών και υπηρεσιών cloud και να καθορίσουν ένα συγκεκριμένο σύνολο τεχνολογιών δικτύωσης IP για πιστοποίηση συσκευών.


Το έργο δεν αφορά μόνο την Apple, την Google και την Amazon καθώς και άλλοι κατασκευαστές καλούνται να συμμετάσχουν εάν το επιθυμούν. Ένας ξεχωριστός ιστότοπος ξεκίνησε για την περίσταση και είναι εδώ connectedhomeip.

Σύμφωνα με τη νέα συμμαχία, αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα σχέδιο προδιαγραφών για ένα πρότυπο απαλλαγμένο από δικαιώματα χρήσης στα τέλη του 2020. Ο κώδικας θα είναι προσβάσιμος και διατηρημένος στο GitHub. Η Apple κάνει επίσης ένα σημαντικό πρώτο βήμα αφού ο πηγαίος κώδικας του HomeKit είναι επίσης διαθέσιμος στο GitHub (άδεια Apache 2.0). Η πληρωμένη εμπορική έκδοση παραμένει διαθέσιμη μέσω του προγράμματος πιστοποίησης των ΝΧΙ.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο ΣΚΑΙ οι Βαρθακούριανς;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο ΣΚΑΙ οι "Βαρθακούριανς";
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ