2019-12-20 15:11:48
Φωτογραφία για Claudine Auger: Πέθανε το κορίτσι του James Bond που ενσάρκωσε τη θρυλική Domino Στα 78 της χρόνια
Την τελευταία της πνοή μετά από μακροχρόνια ασθένεια άφησε χθες στο Παρίσι, η θρυλική

Domino, η ηθοποιός Claudine Auger, που έμεινε γνωστή στον κινηματογράφο ως το πρώτο κορίτσι του James Bond από τη Γαλλία. Την είδηση έκανε γνωστή το πρακτορείο Time Art τις τελευταίες ώρες.

Η Claudine Auger γεννήθηκε το 1941 στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ασχολήθηκε με το χώρο του μόντελινγκ, ενώ εκπροσώπησε τη Γαλλία στο διαγωνισμό ομορφιάς Miss Κόσμος το 1958. Το ίδιο έτος σηματοδότησε και την ενασχόληση της με την υποκριτική, αφού ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα. Αρχικά συμμετείχε σε μικρούς ρόλους δίπλα στη Romy Schneider και τον Alain Delon, γεγονός που τη βοήθησε να γίνει γνωστή.

Στα 18 της και παρότι τόσο νέα, αποφάσισε να κάνει επισημοποιήσει τη σχέση της και παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Pierre Gaspard-Huit και ο ίδιος της έδωσε ρόλους στα φιλμ “Le Masque de fer” (1962), και “Kali Yug: Goddess of Vengeance” (1963).

Η ταινία όμως που την καθόρισε και την έκανε να μείνει αξέχαστη ήταν το Thunderball όπου τον ρόλο του πράκτορα James Bond ενσάρκωσε ο Sean Connery κι εκείνη υποδύθηκε τη θρυλική Domino, το πρώτο του κορίτσι από τη Γαλλία.

Getty Images

Η ηθοποιός συνέχισε την καριέρα της στο σινεμά και την τηλεόραση και γύρισε την τελευταία της ταινία το 1995.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ