2019-12-23 14:30:24
Φωτογραφία για Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς: Ηττήθηκε στον τελικό από τον Ναδάλ
Κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο τουρνουά Mubadala του Άμπου Ντάμπι

Ο Ράφα Ναδάλ «λύγισε» τον Στέφανο Τσιτσιπά, επικρατώντας στον τελικό του τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι.

Έπειτα από μια μάχη σχεδόν 3,5 ωρών ο Ράφα Ναδάλ νίκησε στον τελικό τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-1 σετ και κατέκτησε το Mubadala World Tennis Championships, το ανεπίσημο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι -το τελευταίο για το 2019. Αν και ουσιαστικά επρόκειτο για ένα «φιλικό» ματς οι δύο τενίστες κυνήγησαν μανιωδώς τη νίκη πριν πάνε για γιορτές στα σπίτια τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλα τα σετ κρίθηκαν οριακά. Το πρώτο το πήρε ο «Στεφ» στο τάι μπρέικ 6-7, για να απαντήσει ο Ναδάλ με 7-5 στο δεύτερο. Στο τρίτο έγινε ξανά μεγάλο ντέρμπι, με τους δύο αθλητές να κάνουν από ένα μπρέικ και να πηγαίνουν ξανά στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Ισπανός απέδειξε την ανωτερότητά του και καθάρισε το ματς με 7-6.

Βέβαια αυτό μικρή σημασία έχει και το ίδιο θα λέγαμε ακόμη κι αν νικούσε ο Τσιτσιπάς. Σημασία έχει να εμφανιστεί έτοιμος ο 21χρονος σε λίγες εβδομάδες στην Αυστραλία, με φόντο το Όπεν της Μελβούρνης. Εκεί που πέρυσι έφθασε έως τον ημιτελικό και φέτος είναι αναγκασμένος (βάσει του hype που έχει δημιουργήσει δίκαια) να κάνει τουλάχιστον ένα βήμα παραπάνω.
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ