2019-12-24 14:41:27
Φωτογραφία για Λαβρόφ για «Mr Bitcoin»: Από τις ελληνικές αρχές για πρόσθετα στοιχεία
«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε ότι θα πρέπει να γίνουν πρόσθετες ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημά μας (σ.σ. έκδοση του Βίνικ στη Ρωσία)»

τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ για τον Αλεξάντερ Βίνικ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ έστειλε μήνυμα στις ελληνικές Αρχές να εξετάσουν τα καινούρια στοιχεία που έχουν προκύψει στην υπόθεση του «Mr Bitcoin», Αλεξάντερ Βίνικ. «Η Ρωσία παραμένει σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, σχετικά με την έκδοση του Ρώσου Βίνικ στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Λαβρόφ και επανέλαβε πως η χώρα μας «θα πρέπει να αναλύσει εκ νέου τα δεδομένα» που αφορούν την υπόθεση του «Mr Bitcoin».

«Θεωρούμε τελείως μη αποδεκτή την προσέγγιση εκ μέρους των Ελλήνων συναδέλφων, οι οποίοι υποσχέθηκαν να εμβαθύνουν – θέλω να το τονίσω ξανά αυτό – στα πρόσθετα στοιχεία που παρουσιάσαμε. Αυτό, όμως, δεν συνέβη» συμπλήρωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.


«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε ότι θα πρέπει να γίνουν πρόσθετες ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημά μας (σ.σ. έκδοση του Βίνικ στη Ρωσία). Η πρεσβεία ήδη εργάζεται γι’ αυτό».

Αναφερόμενος στην ετυμηγορία της ελληνικής δικαιοσύνης, ο Ρώσος υπουργός έκανε λόγο για μία «ύπουλη απόφαση». «Υπάρχουν τρία αιτήματα. Το γαλλικό, το αμερικανικό και το ρωσικό. Παρά το γεγονός ότι είχαμε μιλήσει για το θέμα με τον κ. Δένδια, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι θα εξετάσει την επιχειρηματολογία μας, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να εγκρίνουν την έκδοση χωρίς να μας ενημερώσουν. Από τη στιγμή που η Γαλλία - απ’ ό,τι έχω ακούσει - ήδη αρνείται το αίτημα έκδοσης, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Βίνικ θα πρέπει να πάει στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο κατηγορηματικά δεν αποδεχόμαστε» τόνισε.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο Αλεξάντερ Βίνικ θα εκδοθεί αρχικά στη Γαλλία κι ακολούθως θα παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ