2019-12-24 15:06:04
Φωτογραφία για Ισραηλινή εταιρεία ανακαλύπτει την “αυτοθεραπεία” του αυτοκινήτου
Μια μικρή ισραηλινή εταιρία με το όνομα Aurora Labs έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο λογισμικό το οποίο περιγράφεται ως ένα self-healing car.

Η οποιαδήποτε δυσλειτουργία αποκαθίσταται χωρίς να διακόπτεται η απρόσκοπτη λειτουργία του αυτοκινήτου.

Με την άνοδο των ηλεκτρικών, αυτόνομων και συνδεδεμένων αυτοκινήτων, συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των διαθέσιμων επιβατικών οχημάτων με ενημερωμένες αναβαθμίσεις. Η Aurora Labs έχει κάνει αυτό το επιπλέον βήμα εξελίσσοντας ένα σύστημα το οποίο είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να διορθώσει πιθανές λειτουργίες του οχήματος και να ελέγχει το αυτοκίνητο εξ αποστάσεως χωρίς διακοπή λειτουργίας. Η τεχνολογία της Aurora Labs χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργεί ένα υπερσύγχρονο λογισμικό που είναι εγκατεστημένο σε πάνω από 100 ECU. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει κάποιο σφάλμα ή μια λάθος λειτουργία, μπορεί μέσω του αέρα να γίνει παρακαλώ αναβάθμιση ή μπορεί να εφαρμοστεί μια βραχυπρόθεσμη λύση για να διασφαλιστεί ότι το όχημα παραμένει σε λειτουργία, μειώνοντας την ανάγκη το όχημα να σταματήσει να κινείται.


Η Jerusalem Post αναφέρει ότι η Aurora Labs έχει συγκεντρώσει 11,5 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυση της το 2016 και τελευταία συνεργάζεται με αρκετούς μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων από τη Γερμανία, τις Η.Π.Α., την Ιαπωνία και την Κορέα για να επιτύχει την εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος. “Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να ανιχνεύσει όταν κάτι δεν πάει καλά”, ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του marketing Roger Ordman. “Το αυτόματο ανοσοποιητικό σύστημα υποδεικνύει ότι κάτι είναι λάθος και τι μπορεί να γίνει για να το διορθώσετε: να αυξήσετε τη θερμοκρασία ή τον αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων. Μερικές φορές το σώμα μπορεί να κάνει μια αυτο-καθοδήγηση, και μερικές φορές αυτό δεν είναι αρκετό και χρειάζεται μια εξωτερική παρέμβαση. Η τεχνολογία μας έχει την ίδια προσέγγιση – εντοπίζοντας αν κάτι έχει αρχίσει να πάει στραβά πριν προκληθεί κάτι κακό, υποδεικνύοντας ακριβώς πού είναι το πρόβλημα, προχωρώντας στη διόρθωσή του χωρίς να διακόπτεται η λειτουργία του αυτοκινήτου».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ