2019-12-25 20:33:44
Φωτογραφία για Μάικλ Μπλούμπεργκ: Χρησιμοποιήσαμε εν αγνοία μου φυλακισμένες
Παραδέχτηκε ότι η εκστρατεία του χρησιμοποίησε «εν αγνοία της» φυλακισμένες που έκαναν κλήσεις για να προωθήσουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μάικλ Μπλούμπεργκ, διεκδικητής του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος για να είναι υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, παραδέχθηκε χθες Τρίτη ότι η ομάδα του χρησιμοποίησε — εν αγνοία της, όπως διαβεβαίωσε — εργασία εγκλείστων σε φυλακές προκειμένου να γίνονται τηλεφωνικές κλήσεις που προωθούσαν την υποψηφιότητά του για λογαριασμό της.

Ο κεντρώος Μπλούμπεργκ, ο οποίος επισημοποίησε την υποψηφιότητά του μπαίνοντας στην κούρσα του Δημοκρατικού Κόμματος τον περασμένο μήνα, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να καταφέρει να κερδίσει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της επόμενης χρονιάς, υπογράμμισε πως η εκστρατεία του τερμάτισε τη σχέση της με την εταιρεία που χρησιμοποιούσε εργασία φυλακισμένων για τις κλήσεις.


«Δεν υποστηρίζουμε την πρακτική αυτή και εξασφαλίζουμε ότι οι προμηθευτές μας θα ελέγχουν επαρκώς τους υπεργολάβους τους στο εξής», σημείωσε ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με τον Μπλούμπεργκ, η εκστρατεία του ενημερώθηκε ότι τις κλήσεις της έκαναν φυλακισμένες στην Πολιτεία Οκλαχόμα που εργάζονταν για λογαριασμό call center όταν της τηλεφώνησε ρεπόρτερ για της υποβάλει ερωτήσεις σχετικά.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Intercept ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε την υπόθεση [1].

Ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι ο όγδοος πλουσιότερος Αμερικανός, έχει δαπανήσει για να διαφημίσει την εκστρατεία του τις τελευταίες εβδομάδες περισσότερα από όσα έχουν ξοδέψει οι κυριότεροι αντίπαλοί του όλο τον χρόνο. Όμως, μέχρι στιγμής, δεν καταφέρνει να ανεβάσει το ποσοστό του στις προθέσεις ψήφου των Αμερικανών.

Έτσι δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς τη 18η και τη 19η Δεκεμβρίου κατέδειξε ότι μόλις το 5% των ψηφοφόρων που δήλωσαν πως κλίνουν προς τους Δημοκρατικούς θα ψήφιζαν τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Κατά πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς και η γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν προηγούνται στην κούρσα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ