2019-12-27 03:27:31
Φωτογραφία για Μις Γαλλία 2020: Σάλος για τα ρατσιστικά σχόλια που δέχεται για την καταγωγή της
Από την εκλογή της, στα μέσα Δεκεμβρίου, η Κλεμάνς Μποτινό βρίσκεται στο στόχαστρο

ρατσιστικών σχολίων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Οργανώσεων Μαύρων κατέθεσε μήνυση

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία γύρω από τις ρατσιστικές δηλώσεις που δέχτηκε η Μις Γαλλία 2020, από την Γουαδελούπη, μετά την εκλογή της. Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Οργανώσεων Μαύρων (CRAN) κατέθεσε μήνυση για τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε βάρος της Κλεμάνς Μποτινό.

«Καταθέτουμε μήνυση για ρατσιστικές δηλώσεις» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της οργάνωσης Γκισλέν Βεντέ.

Από την εκλογή της στα μέσα Δεκεμβρίου, η Κλεμάνς Μποτινό βρίσκεται στο στόχαστρο ρατσιστικών σχολίων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με πρώτο το Twitter. Η οργάνωση CRAN κατήγγειλε επίσης τα πολυάριθμα tweets τη βραδιά του διαγωνισμού εναντίον της Μις Ιλ ντε Φρανς Εβλίν ντε Λαρισοντί, που κατάγεται από τη νήσο Ρεϊνιόν.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτές οι δηλώσεις, είναι απαράδεκτες» είπε ο Βεντέ, που καταδίκασε την «αναποτελεσματικότητα» της πλατφόρμας Pharos, την οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στη μάχη κατά του μίσους στο Διαδίκτυο.

«Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τις αρχές, ούτε την κυβέρνηση, ούτε καν τη Μαρλέν Σιαπά (την υφυπουργό που είναι επιφορτισμένη με τη μάχη εναντίον των διακρίσεων), η οποία είναι συνήθως η πρώτη που βρίσκεται στις επάλξεις».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ