2019-12-28 08:43:44
Φωτογραφία για Τα εκτοπλασματικά πειράματα του Άγγλου επιστήμονα William Crookes, το 1891…
Μοιραστείτε το άρθρο

Ο διακεκριμένος Άγγλος χημικός και φυσικός William Crookes, ο οποίος είχε ανακαλύψει με τη βοήθεια χημικών αναλύσεων και του φασματοσκοπίου ένα νέο μέταλλο, το Θάλλειο, κατόρθωσε να αποδείξει και την ύπαρξη μιας τέταρτης κατάστασης της ύλης, την ακτινοβόλο κατάσταση.



Sir William Crookes (17/06/1832 – 04/04/1919)

Ο πρωτοπόρος αυτός επιστήμονας, όμως, ενδιαφερόταν ιδιαιτέρως για τα ζητήματα του πνευματισμού και συνεργαζόταν με διάφορους πνευματιστές και μέντιουμ. Ένα από αυτά, το αγαπημένο του, ήταν η Florence Cook, με την οποία πραγματοποιούσε συχνά πειράματα.

Το μέντιουμ Florence Cook, λοιπόν, υπνωτιζόταν σε μια αίθουσα επιστημονικώς ελεγχόμενη, παρουσία πολλών ειδικών, η οποία χωριζόταν από ένα παραπέτασμα. Μετά από λίγο, μια μορφή γυναικεία εμφανιζόταν προβαλλόμενη πάνω στο παραπέτασμα, να βαδίζει και κατόπιν, να συνομιλεί με τους παρευρισκομένους.

Florence Cook (1856 – 1904)

Ο William Crookes μπόρεσε να την αγγίξει κι έτσι, βεβαιώθηκε πως η αλλόκοσμη αυτή μορφή ήταν ένα πνεύμα ενσαρκούμενο, δηλαδή είχε σώμα φτιαγμένο από ύλη. Όλα αυτά, βέβαια, διαδραματίζονταν υπό φως αμυδρό, καθ’ ότι, ως λέγεται, το φως διαλύει αμέσως τα φαντάσματα.

Ο Crookes, επομένως, φωτιζόταν από μια μικρή φιάλη, η οποία περιείχε φωσφορικό έλαιο, παρέχοντας έτσι έναν ισχνό φωτισμό, ώστε να ελέγχει το πείραμα.

Την εκτοπλασματική μορφή της γυναίκας, την οποία ο Άγγλος επιστήμονας έβλεπε για τρία χρόνια, την αποκαλούσε Katie King και προβαλλόταν χάρη στην αυτοσυγκέντρωση του μέντιουμ Florence Cook στο διπλανό δωμάτιο. Μάλιστα, ένα βράδυ, το μέντιουμ ανακοίνωσε στον William Crookes ότι μπορούσε να εμφανιστεί ταυτοχρόνως με το εκτόπλασμα της Katie King.

Ο William Crookes μαζί με την εκτοπλασματική μορφή της Katie King

Ο Άγγλος σοφός, λοιπόν, εισήλθε στον χώρο, όπου βρισκόταν το ενσαρκούμενο πνεύμα και ύστερα, διέσχισε το παραπέτασμα και διέκρινε το μέντιουμ Florence, η οποία φορούσε ένα μαύρο βελούδινο φόρεμα και φαινόταν εντελώς βυθισμένη στον ιδιότυπο ύπνο της. Βεβαιώθηκε ότι εκείνη ανέπνεε κανονικά, αν και δε φρόντισε να πιάσει το χέρι της.

Τότε, σήκωσε τη λυχνία που κρατούσε και είδε απότομα πίσω από το υπνωτισμένο μέντιουμ την εκτοπλασματική μορφή της Katie King, η οποία φορούσε έναν ολόλευκο ποδήρη χιτώνα. Ο Crookes τότε ήταν σίγουρος ότι και οι δύο γυναικείες μορφές αποτελούνταν από ύλη, και η ανθρώπινη, αλλά και η εκτοπλασματική.

Στη συνέχεια, ο Άγγλος επιστήμονας κατόρθωσε να φωτογραφίσει και τις δυο γυναίκες, αλλά το ενσαρκούμενο πνεύμα έκρυβε την κεφαλή του μέντιουμ. Ο Crookes δικαιολόγησε αυτό το γεγονός, λέγοντας ότι η εκτοπλασματική Katie King φρόντισε να καλύψει την όψη του μέντιουμ Florence Cook, ώστε να μην τη βλάψει το ηλεκτρικό φως, από ευγνωμοσύνη που την καλούσε πίσω στον κόσμο των ζωντανών.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 12/03/1891…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 12/03/1891

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Υποβολή αξιολόγησης

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...



Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!



Μοιραστείτε το άρθρο...

Let's block ads! (Why?)



ΠΗΓΗ

Τα εκτοπλασματικά πειράματα του Άγγλου επιστήμονα William Crookes, το 1891 ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ