2019-12-29 11:56:41
Φωτογραφία για Aφημένη στην τύχη της ήταν η Νέα Αγορά
Δεν θα παραχωρήσει το ακίνητο της Νέας Αγοράς σε ιδιώτες ο Δήμος Ρόδου. Αντιθέτως θα το κρατήσει και θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του.Όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου χθες αποτελούν στην ουσία δικαίωση των όσων έχει αναφέρει στα ρεπορτάζ του ο Sky για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ιστορικό κτίριο.

Η πρόθεση του τέως δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου να ανοίξει το θέμα που αφορά το ιστορικό κτίριο με αφορμή την παραχώρηση χώρου της Νέας Αγοράς σε σωματείο έγινε αιτία για συζήτηση.

Ώθησε όμως τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη στο να υπογραμμίσει πως το κέντρο της Ρόδου είναι τοπόσημο, και πως τα ασημικά του δεν πωλούνται σε κανένα γιατί αυτά είναι οι λόγοι που οι επισκέπτες θα έρχονται στο νησί. Θα είναι επίσης η αιτία που και οι κάτοικοι να κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλεως για τις αγορές τους.

Στ. Δράκος: Παραλάβαμε το κτίριο σε τριτοκοσμική κατάσταση


Στο θέμα αναφέρθηκε εκτενώς ο αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Δράκος που ήρθε σε κόντρα με τον τέως δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

«Ένα από θέματα που μας έχουν απασχολήσει πάρα πολύ είναι η κατάσταση των πολιτιστικών μνημείων που διαθέτει το νησί μας. Ένα από αυτά είναι η Νέα Αγορά. Με αφορμή την ιδέα να γίνει εκεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό διαπιστώσαμε πως το ακίνητο ήταν εγκαταλελειμμένο. Η κατάσταση του είναι τριτοκοσμική. Υπάρχουν χώροι που έχουν καταληφθεί από κάποιους . Σημεία έχουν μετατραπεί σε τουαλέτες. Μιλάμε για μια υγειονομική βόμβα. Τμήματα της Νέα Αγοράς είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Το ίδιο το κτίριο είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Στόχος μας είναι η προστασία του μνημείου . Για το λόγο αυτό έχουμε εντάξει στο Τεχνικό Πρόγραμμα για την αποκατάσταση του μνημείου. Λυπάμαι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Νέα Αγορά.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Στάμου

«Η κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Αγορά είναι απαράδεκτη . Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη όμως. Τα παράθυρα είναι σε κακή κατάσταση. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στα κλειστά γραφεία. Υπάρχουν μέσα δύο βιβλιοθήκες με σημαντικά βιβλία δερματόδετα. Αυτά θα πρέπει να συγκεντρωθούν για να μην χαθούν καθώς έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Τα ηλεκτρολογικά και τα υλικά είναι σε απαράδεκτη κατάσταση», είπε ο κ. Στάμου

Τα χαρτιά του άνοιξε πλήρως στη συνεδρίαση ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης στη συνέχεια

«Δεν μπορείς να ενοικιάσει ς τη ρεσεψιόν της πόλης. Το κέντρο το Μανδράκι είναι το τοπόσημο του νησιού μας και ο λόγος που οι επισκέπτες θα έρχονται. Το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Συζήτηση για τη χρήση του μνημείου και για την πλήρη αναβάθμιση του θα γίνει σε συνάντηση της δημοτικής αρχής με τη διοίκηση του Σωματείου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς μετά τις εορτές με αφορμή την ανανέωση των μισθωτηρίων τους.
skyrodos
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ