2019-12-30 17:29:29
Φωτογραφία για Μήνυμα Πρωτοχρονιάς Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Π Ο Ι Μ Α Ν Τ Ο Ρ Ι Κ Η  Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ

( ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 121)

Ο  ΧΑΡΙΤΙ  ΘΕΟΥ  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  ΚΑΙ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΤΗΣ  ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Προς  το  Χριστεπώνυμον  Πλήρωμα  της  καθ’ ημάς  Ιεράς  Μητροπόλεως.

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί,

Η αγάπη του Θεού μας επέτρεψε να εισέλθουμε σε ένα νέο έτος. Και η είσοδός μας στο νέο έτος, μας δίνει την αφορμή να κάνουμε μερικές σκέψεις ωφέλιμες και να ανταλλάξουμε ευχές.

Προχωρώντας μέσα στο χρόνο, νοιώθουμε πως πλέουμε στη θάλασσα. Ταξιδεύουμε στην απέραντη και άγνωστη θάλασσα του χρόνου. Μακάρι στο ταξίδι μας αυτό να έχουμε συμπλέοντα κυβερνήτη τον Χριστό μας. Μακάρι να ταξιδεύουμε μέσα στο χρόνο με αγία και καθαρά πίστι και να μη λησμονούμε όλοι μας, κληρικοί και λαϊκοί, ότι το ταξίδι μας αυτό έχει προορισμό την Βασιλεία του Θεού.

Αυτήν την μεγάλη ημέρα και στιγμή, εμπρός στο φρικτό θυσιαστήριο, ως πνευματικός πατέρας και αδελφός όλων, θέλω να απευθύνω μία αγία ευχή και προτροπή. Θα την δανειστώ από τον μεγάλο προστάτη και πολιούχο μας, τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Λέει ο Άγιος στην πρώτη του Διδαχή: «Πρέπει και ημείς αδελφοί μου ανίσως και θέλουμε να περάσωμε και εδώ καλά, να πηγαίνομεν και εις τον παράδεισον … να έχωμεν δυό αγάπας. Αγάπην εις τον Θεόν μας και αγάπην εις τους αδελφούς μας».

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ