2019-12-30 19:27:13
Φωτογραφία για Φατάχ: Υποστηρίζει ότι ο Ιησούς είναι μάρτυρας του Ισλάμ
ησούς δεν ήταν μόνο Παλαιστίνιος, αλλά και μάρτυρας του Ισλάμ, υποστήριξε την εβδομάδα που μας πέρασε ανώτατος αξιωματούχος της Φατάχ, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Ειδικότερα, ο Tawfiq Tirawi, που ανήκει στα ηγετικά στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στις 24 Δεκεμβρίου:

«Έφτασαν τα ευλογημένα Χριστούγεννα. Αυτή την ημέρα γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, ο Μεσσίας, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος Παλαιστίνιος μάρτυρας του Ισλάμ».

Παράλληλα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (PMW), η αναφορά του Tawfiq Tirawi στον Ιησού δεν αποτελεί αποδοχή του χριστιανισμού αλλά συνάδει με το πνεύμα των ιερών γραφών του Ισλάμ, που υποστηρίζουν πως ο Χριστός ήταν μουσουλμάνος.

Ο μουφτής Muhammad Hussein, κορυφαία θρησκευτική μορφή στην Παλαιστίνη, τόνισε:

«Μιλάμε για μια ατελείωτη γραμμή διαδοχής προφητών: από τον Αδάμ μέχρι τον Μωάμεθ. Πρόκειται για μια ατέρμονη αλυσίδα που αφορά τον μονοθεϊσμό και την αποστολή του Ισλάμ».


«Ολοι οι προφήτες πρέσβευαν την ίδια θρησκεία [Ισλάμ]. Ο Ιησούς γεννήθηκε σε αυτήν τη χώρα. Εζησε στην Παλαιστίνη. Είναι γνωστό πως γεννήθηκε στη Βηθλεέμ και μετακινήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Έτσι, ήταν Παλαιστίνιος. Σεβόμαστε τον Ιησού, πιστεύουμε σε αυτόν, όπως πιστεύουμε στον Μωάμεθ».

Οι ισχυρισμοί πως ο Ιησούς ήταν Παλαιστίνιος επαναλήφθηκαν πολλές φορές τις προηγούμενες ημέρες. Στις 26 Δεκεμβρίου το μέλος της Φατάχ Muwaffaq Matar ανέφερε σε επίσημο έγγραφο της οργάνωσης:

«Αν αξίζει κάποιος το βραβείο Νόμπελ, αυτός είναι ο Παλαιστίνιος Ιησούς Χριστός, γιος της Μαρίας», προσθέτοντας: «Ο Παλαιστίνιος Ιησούς ήταν μάρτυρας…» ενώ πρόσθεσε «Ο Παλαιστίνιος Ιησούς γιος της Μαρίας ήταν θύμα …»

Πηγή: Jerusalem Post
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ