2020-01-01 19:00:54
Φωτογραφία για Υπάρχει μία χώρα που απαγόρευσε τα Αντηλιακά
Το Παλάου γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει τα αντηλιακά που είναι επιβλαβή για τους κοραλλιογενείς υφάλους και τη θαλάσσια ζωή.

Τα αντηλιακά που περιέχουν στα συστατικά τους οξυβενζόλη δεν θα επιτρέπεται πλέον να πωλούνται ή να χρησιμοποιούνται στο Παλάου.

«Πρέπει να ζήσουμε και να σεβαστούμε το περιβάλλον επειδή το περιβάλλον είναι η φωλιά της ζωής» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Παλάου Tommy Remengesau.

Η απαγόρευση είχε ανακοινωθεί το 2018 και αφορά αντηλιακά που περιέχουν συστατικά τα οποία απορροφούν υπεριώδη ακτινοβολία όπως η οξυβενζόλη και το οκτανικό οξύ.

«Όταν η επιστήμη επισημαίνει ότι μια πρακτική είναι καταστροφική για τους κοραλλιογενείς υφάλους, για τους πληθυσμούς των ψαριών ή και τον ίδιο τον ωκεανό, ο λαός μας το λαμβάνει υπόψη και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι τουρίστες. Τοξικές αντηλιακές ουσίες έχουν βρεθεί σε όλους τους κρίσιμους οικότοπους και στους ιστούς των πιο διάσημων πλασμάτων μας. Δεν μας πειράζει να είμαστε το πρώτο έθνος που θα απαγορεύσει αυτές τις χημικές ουσίες και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξαπλωθεί» τόνισε ο πρόεδρος του Παλάου.


Ο αριθμός των αντηλιακών που περιέχουν τις επιβλαβείς ουσίες μειώνεται, σύμφωνα με το BBC, σταδιακά, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί στις μισές περίπου κρέμες και λοσιόν το 2018.

Στο νησιωτικό έθνος των 20.000 κατοίκων, που αποτελεί παράδεισο για τους δύτες, βρίσκεται μια λιμνοθάλασσα στα Rock Islands που αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ