2020-01-02 12:21:50
Φωτογραφία για «Όχι» σε αύξηση της θητείας-Αποσυμφόρηση των γραφείων
Το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας δεν έχει κλείσει ακόμη.Μπορεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος να έσπευσε να απορρίψει το σενάριο αύξησης της στρατιωτικής θητείας, όμως υπάρχουν πιέσεις. Πέρα από βουλευτές της Ν.Δ. (όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος), ο Νίκος Παναγιωτόπουλος φέρεται να δέχεται πιέσεις και από τους επικεφαλής των επιτελείων, οι οποίοι θέλουν κόσμο στα σύνορα για να επανδρώσουν τις μονάδες. Αυτή η συζήτηση έχει διεξαχθεί πολλές φορές σε κλειστές συσκέψεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον υπουργό να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί, κατόπιν συνεννόησης με το Μαξίμου.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Ο Παναγιωτόπουλος δεν επιθυμεί αύξηση θητείας και για λόγους πολιτικούς και για λόγους πρακτικούς
. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ώρα συμμερίζεται τους προβληματισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας για το πολιτικό κόστος που θα επωμιστεί η κυβέρνηση. Όμως, η συζήτηση δεν έχει κλείσει. Και όπως έλεγε ένας στρατιωτικός πρόσφατα σε πηγαδάκι στη ΛΑΕΔ, το μόνο θετικό είναι πως κάθε φορά που ανοίγει το θέμα, ολοένα και περισσότεροι νέοι σπεύδουν να καταταγούν, ακόμη και «κόβοντας» την αναβολή τους, ώστε να «προλάβουν» την αύξηση της θητείας. Και έτσι, οι στρατεύσιμοι αυξάνονται και οι πιέσεις των αξιωματικών πάνε λίγο πίσω.

Αποσυμφόρηση των γραφείων

Όμως, στην αύξηση της θητείας διαφωνεί και ένας κορυφαίος στρατιωτικός. Ο Βαγγέλης Αποστολάκης, ο οποίος θεωρεί ότι πιθανή αύξηση του χρονικού ορίου της θητείας δεν θα συμβάλει στην αύξηση τον αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί όσοι υπηρέτησαν στα σύνορα -και ο υπογράφων ξέρει πολύ καλά τι εστί θητεία στα σύνορα- γνωρίζουν πως μετά την εκπαίδευση και την έλευση της νέας σειράς, οι παλιοί φαντάροι δεν προσφέρουν κάτι ουσιώδες. Αυτό που απαιτείται είναι η ποιοτική αναβάθμιση του αξιόμαχου του Στρατού και όχι αύξηση θητείας, που σημαίνει αύξηση των συσσιτίων, αύξηση τον κόστους ένδυσης και εξοπλισμού, και πολλά άλλα.

Με λίγα λόγια, η επένδυση στην αύξηση της θητείας δεν αποφέρει αυτά που επενδύονται. Και ο Παναγιωτόπουλος το γνωρίζει αυτό, και ανθίσταται. Τώρα -όπως έλεγε και ένας πρώην, πια, Στρατηγός στη«ΒτΚ»-, εάν θέλουν τα επιτελεία να αυξήσουν την επάνδρωση ας στείλουν μερικούς από αυτούς που έχουν στα γραφεία τους.

ΠΗΓΗ: ΒτΚ 29/12/2019 - ΠΕ.ΚΟΜ. - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr]

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ