2020-01-03 13:27:05
Φωτογραφία για Έρχεται η ισχυρότερη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα (video)
Αναμένονται πολικές αέριες μάζες από την Κυριακή - Θα πέσει μέχρι και 14 βαθμούς η θερμοκρασία

Η ισχυρότερη, μέχρι στιγμής, κακοκαιρία για το φετινό χειμώνα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πλήξει τη χώρα με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο να κάνουν την εμφάνισή τους από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου.

«Όλα θα ξεκινήσουν από την Κυριακή και στη συνέχεια δηλαδή με περιμένουμε παραμονή, ανήμερα των Θεοφανείων και στις 7 του μηνός περιμένουμε να έρθει η ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα», είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τον Βασίλη Αδαμόπουλο και πρόσθεσε: «Περιμένουμε δηλαδή με λίγα λόγια πολλές χιονοπτώσεις, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα: θα πέσει δηλαδή η θερμοκρασία 13 με 14 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από 48 ώρες. Στην Αθήνα θα είμαστε γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια προάστια δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες».


Ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε ακόμη ότι αναμένονται από το «μεσημέρι της Κυριακής πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πολικής προέλευσης, από τα βόρεια της χώρας οι οποίες δώσουν τοπικά τις πρώτες τοπικές χιονοπτώσεις και γρήγορα μέσα στη μέρα θα κατέβουν νοτιότερα. Από αργά το βράδυ της Κυριακής θα επηρεαστούν τα κενρικά και νότια τμήματα της χώρας. Στις 6 και στις 7 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι πολύ άστατος στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, θα χιονίσει κατά διαστήματα εκεί που χιόνισε περίπου και στη «Ζηνοβία» δηλαδή θα επηρεαστούν ως προς τις χιονοπτώσεις οι περιοχές που επηρεάστηκαν από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας, δηλαδή από το Πήλιο και νοτιότερα, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες. Θα χιονίσει και στις κυκλάδες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και σε περιοχές των Βορείων Κυκλάδων με χαμηλότερο υψόμετρο»

Όσον αφορά την Αττική εξήγησε ότι «περιμένουμε βροχές κατά διαστήματα από μεσημέρι προς απόγευμα και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στις ορεινές περιοχές. Από αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας αλλά και την Τρίτη περιμένουμε χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

Ο Γιάννης Καλλιάνος κατέληξε λέγοντας πως «ήδη ενημερώνω τα αρμόδια τμήματα της κυβέρνησης για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν ώστε να μη ξαναέχουμε τέτοια φαινόμενα όπως είχαμε την προηγούμενη φορά. Πρέπει να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός να είναι έτοιμοι όλοι. Έχω μιλήσει με τον κ. Χαρδαλιά, έχω μιλήσει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους έχω εξηγήσει ακριβώς πως είναι η κατάσταση και θα τους κάνω και ενημέρωση σήμερα»
medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ