2020-01-05 13:30:20
Φωτογραφία για BMW: Ξεπέρασε με… αστερίσκους την Mercedes σε πωλήσεις το 2019
Παρά τα αποτελέσματα, η BMW ερευνάται σχετικά με τις πρακτικές πωλήσεων της εταιρείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Η BMW βγήκε νικητής στις πωλήσεις στην αμερικάνικη αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2019, καθώς για πρώτη φορά από το 2015 ξεπέρασε τον άλλο κολοσσό της αυτοκινητοβιομηχανίας την Mercedes.

H BMW πούλησε 35,746 αυτοκίνητα τον Δεκέμβριο ξεπερνώντας την Mercedes για περισσότερα από 8.700 οχήματα. Η εταιρεία ουσιαστικά αναζωογονήθηκε έπειτα από την ανακοίνωση του νέου της μοντέλου Χ7, το οποίο περίμενε η αγορά για μία δεκαετία, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Το μοναδικό εργοστάσιο της εταιρία στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Αλαμπάμα, πούλησε 316.094 οχήματα το 2019, δηλαδή 135 οχήματα περισσότερα από το 2018.

Αν και οι πωλήσεις της Mercedes τους πρώτους δύο μήνες του 2019 ήταν περισσότερες, φαίνεται ότι η BMW από τον Μάρτιο έκανε ένα ράλι πωλήσεων οι οποίες ξεπερνούσαν αυτές της ανταγωνιστικής εταιρείας, κάθε μήνα.


Ωστόσο, τα ετήσια αποτελέσματα φαίνεται ότι έρχονται με έναν αστερίσκο, καθώς η BMW από τα τέλη Δεκεμβρίου ερευνάται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), σχετικά με τις πρακτικές πωλήσεων της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της BMW είχε δηλώσει τότε πως «μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε έρθει σε επαφή με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και συνεργαζόμαστε πλήρως με την έρευνα», αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

Στο παρελθόν έμποροι έχουν επικρίνει την BMW καταγγέλλοντας ότι η εταιρεία τους πίεσε να αγοράσουν οχήματα για να τα πωλήσουν ως «δανεικά» για πελάτες που έχουν τα αυτοκίνητά τους ασφαλισμένα.

Το Bloomberg είχε αναφέρει ότι τα μπόνους και τα επιδόματα που κατέβαλε η εταιρεία στους εμπόρους το 2015 και 2012 βοήθησαν να διογκώσει η εταιρεία τα αποτελέσματα των πωλήσεων της. ΗΠΑ BMW Mercedes
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ