2020-01-07 00:13:36
Φωτογραφία για ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ: Ο λαός πληρώνει ματωμένα τα πλεονάσματα
Την πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σπάτων - Αρτέμιδας με αφορμή τη ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Τεχνικού

Προγράμματος, των δημοτικών τελών και του Προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρει:

«Στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα αποδείχθηκε η γύμνια μιας πολιτικής που για δεύτερη συνεχόμενη θητεία αφήνει την περιοχή γυμνή από τις απαραίτητες υποδομές σχολεία, αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους, πλατείες κ.ά. Η κατάσταση με τα σχολεία είναι τραγική, η αξιοποίηση οικοπέδων έχει σχεδόν παγώσει, τεράστιες είναι οι καθυστερήσεις σε έργα που έχουν προκηρυχθεί από το 2015 (πολιτιστικός χώρος "Χρήστου Μπέκα"), ενώ έντονες είναι οι διαμαρτυρίες για την άθλια κατάσταση ακόμα και στους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους (γήπεδο Σπάτων). Είναι χαρακτηριστικό ακόμα ότι πάνω από 60 νήπια μένουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς λόγω έλλειψης χώρων.


Η δημοτική αρχή και η Περιφέρεια Αττικής έδειξαν καθαρά ποια έργα βάζουν σε προτεραιότητα, αφού επέλεξαν να κάνουν αντιπλημμυρικό έργο όχι σε περιοχές στα Σπάτα και τη Λούτσα που πλημμυρίζουν συνέχεια με αποτέλεσμα κάτοικοι και επαγγελματίες να έχουν τεράστιο πρόβλημα, αλλά δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όπου προέχουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή επιλέγει να κρατήσει τα δημοτικά τέλη στα ύψη φορτώνοντας με βάρη τους κατοίκους της περιοχής και διατηρώντας αναλογικά χαμηλά τα τέλη για τους μεγάλους στεγασμένους χώρους των οικονομικών κολοσσών της περιοχής.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" έκανε πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών στους κατοίκους της περιοχής, για μέτρα ανακούφισης των ανέργων και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων αξιοποιώντας τα αποθεματικά του δήμου που είναι πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ και διεκδικώντας από το κράτος την απαραίτητη χρηματοδότηση. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" ανέδειξε ότι τέτοια μείωση υπάρχει στο δήμο της Πάτρας όπως και μια σειρά ελαφρύνσεις στους κατοίκους γιατί τέτοια στόχευση έχει η δημοτική αρχή. Αντίθετα η δημοτική αρχή Σπάτων - Αρτέμιδας, ενώ αρχικά υποκριτικά τοποθετήθηκε ότι όλοι θέλουν να μειωθούν τα τέλη, στη συνέχεια δεν επέτρεψε να μπει το ζήτημα σε ψηφοφορία, αξιοποιώντας το αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο του "Κλεισθένη". Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή δεν εξάντλησε καν τα περιθώρια που της δίνει ο νόμος να αυξήσει τα δημοτικά τέλη για τη μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα (τράπεζες και μεγάλες οικονομικές μονάδες) όπως ζήτησε η "Λαϊκή Συσπείρωση". Η "Λαϊκή Συσπείρωση" κατήγγειλε τη διαδικασία και αποχώρησε από τη ψήφιση.

Και στην συζήτηση κατά τον προϋπολογισμό η δημοτική αρχή αποδείχτηκε πιστός υπηρέτης της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει μειώσει πάνω από 60% από το 2009 μέχρι σήμερα την κρατική χρηματοδότησης στους δήμους για τις ανάγκες λειτουργίας τους και τα απαραίτητα έργα. Της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί την "οικονομική αυτοτέλεια" των δήμων. Με απλά λόγια, κλείσιμο της στρόφιγγας της κρατικής χρηματοδότησης, τοπική φορολογία για τους δημότες και ανοιχτές αγκάλες για τους ιδιώτες.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" πρότεινε να καταργηθούν τα τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς και τα δίδακτρα για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του "Ξενοφώντα", για να ελαφρυνθούν από τα βάρη οι οικογένειες της περιοχής που βάζουν έτσι και αλλιώς βαθιά το χέρι στην τσέπη για μια σειρά από εξωσχολικές δραστηριότητες. Η δημοτική αρχή για ακόμα μια φορά απέρριψε αυτή την θέση παρόλο που το πόσο της σχετικής μείωσης των εσόδων (50-60.000 ευρώ) είναι ένα κυριολεκτικά ελάχιστο μέρος του ματωμένου πλεονάσματος. Η στάση αυτή είναι απόδειξη ότι η δημοτική αρχή υπηρετεί όχι σαν απλός διαχειριστής, αλλά με θέρμη την πολιτική της υπεροφορολόγησης για τον λαϊκό κόσμο, της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες για τους δημότες, ενώ συγχρόνως δίνει τα ρέστα της για να μην θίξει τα κέρδη και τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.

Αντίστοιχα η "Λαϊκή Συσπείρωση" καταψήφισε και το σχέδιο δράσης του οργανισμού που αφορά τον αθλητισμό ("Άρτεμις"), καταγγέλλοντας τις τραγικές ελλείψεις και τις δυσχέρειες που ζουν τα παιδιά μας στους αθλητικούς χώρους και επισημαίνοντας ότι ο δήμος οφείλει να προωθεί το δωρεάν μαζικό αθλητισμό για τη νέα γενιά διεκδικώντας το απαραίτητο προσωπικό και τις υποδομές. Η πολιτική αυτή της δημοτικής αρχής βρήκε στήριξη από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισε το σχέδιο δράσης των νομικών προσώπων για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό ("Ξενοφών" και "Άρτεμις"), ενώ ψήφισε λευκό στον προϋπολογισμό, όπως και ο κ. Στρατίκης που ψήφισε "παρών".

Οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης", μέσα και έξω από το δημοτικό και τα κοινοτικά συμβούλια, οι δυνάμεις του Κομουνιστικού Κόμματος θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αποκάλυψης της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται και στους δήμους. Μαζί με το λαό της περιοχής, με τα σωματεία και τους φορείς του θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη των προβλημάτων που μας ταλανίζουν, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ανάσες ανακούφισης. Τώρα είναι ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ