2020-01-09 14:44:25
Φωτογραφία για Αμερικανικά ελικόπτερα στη Ρόδο – Βίντεο
Η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί έχει οδηγήσει σε σημαντική κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ενώ χθες μετά από αίτημα των ΗΠΑ, η Κύπρος ενέκρινε διευκολύνσεις σε αμερικανικά στρατεύματα.

Εν μέσω έντασης και επικίνδυνης κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή μετά και τη δολοφονία του Ιρανού διοικητή Κασέμ Σολεϊμανί, η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ σε Ελλάδα και Κύπρο αυξάνεται τα τελευταία 24ωρα.

Το πρωί της Τετάρτης σχηματισμός αμερικανικών ελικοπτέρων Σινούκ και Μπλακ Χοκ μετακινήθηκε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με τελικό προορισμό την Κύπρο. Ο σχηματισμός αποτελούνταν από τέσσερα Σινούκ και τέσσερα Μπλακ Χοκ.

​Τα Σινούκ μετά από τη στάση τους στη Ρόδο συνέχισαν την πτήση για Κύπρο, σε αντίθεση με τα Μπλακ Χοκ που θα παραμείνουν στη Ρόδο μέχρι να υπάρξει νεότερη εντολή, όπως αναφέρει η kathimerini.gr.

Στη Σούδα για τον ίδιο σκοπό είχε σταθμεύσει προ ημερών σχηματισμός από αεροσκάφη Οσπρεϊ και C-130.


Όπως έγινε γνωστό χθες, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, η Λευκωσία αποφάσισε να παρέχει διευκολύνσεις σε αμερικανικά στρατεύματα, στο πλαίσιο στο πλαίσιο πιθανής εκκένωσης διπλωματικών αποστολών της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε όταν τα ξημερώματα της Παρασκευής αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαινε ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί δέχθηκε επίθεση από αμερικανικό drone με αποτέλεσμα τον θάνατο του στρατηγού.

Άμεση ήταν η απάντηση της Τεχεράνης που προειδοποίησε με αντίποινα και προχώρησε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε επίθεση με πυραύλους κατά αμερικανικών στόχων στο Ιράκ.

A dozen of U.S. Army Chinook and Blackhawk helicopters landing at the Aegean island of Rhodes, Greece, Jan. 8, 2020. pic.twitter.com/y4avGZakDT

— e-Αmyna (@e_amyna) 8 Ιανουαρίου 2020
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ