2020-01-10 13:43:42
Φωτογραφία για Isetta ηλεκτρικο
Ο Γερμανός κατασκευαστής Artega ετοιμάζεται να λανσάρει το μικροσκοπικό Isetta, το οποίο θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το Isetta παραμένει σταθμός στην ιστορία του αυτοκινήτου. Πρόκειται για ένα τρίκυκλο αυτοκίνητο, στην κατηγορία των μικρο-αυτοκινήτων πόλης (microcars), που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ταξίδι του ξεκίνησε όταν ο Renzo Rivolta, ιδιοκτήτης της Iso Spa, αποφάσισε να σχεδιάσει ένα μικρό αυτοκίνητο που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μαζικά. Αρκετές δεκαετίες μετά, το 2018, η εταιρεία Micro Mobility Systems παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο, που βασιζόταν στο Isetta, με ηλεκτρικό κινητήρα.

Μία εντελώς ξεχωριστή οπτική για τις αστικές μετακινήσεις, με κωδικό όνομα Microlino, η οποία αποτελεί κατά τον δημιουργό του, το μέλλον για τις μετακινήσεις εντός των μεγάλων αστικών κέντρων. Σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία, η παραγωγή του συγκεκριμένου οχήματος θα ξεκινήσει το 2021.


Κάτι αντίστοιχο ετοιμάζει και η εταιρεία Artega με το Karo-Isetta. Εδώ, ο ηλεκτροκινητήρας σε συνδυασμό με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου της Voltabox, μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 200 km, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 90 km/h. Πληροφορίες σχετικά με τους χρόνους φόρτισης, ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί, παρά μόνο ότι χρησιμοποιεί φύσα Τύπου 2. Ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό διθέσιο μικροσκοπικό μοντέλο έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί τον προσεχή Απρίλιο, αρχικά σε δύο εκδόσεις (Intro και Edition) και έξι χρωματισμούς. Η αρχική τιμή θα ξεκινά από τις €17.995.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ